Bitter Berlusconi går af
Romerske indbyggere brød ud i jubel foran Quirinal Paladset i Rom, da nyheden om Berlusconi afsked spredte sig. Foto: AP / POLFOTO
Den italienske premierminister har trukket sig fra posten

Den italienske premierminister, Silvio Berlusconi, har her til aften trukket sig som Italiens leder, oplyser BBC. Den farverige italienske leder og medieforretningsmand har meddelt sin afsked til Italiens præsiden, Giorgio Napolitano. Han vil formentlig udpege Mario Monti som Berlusconis efterfølger.

Silvio Berlusconi, der er den længst sidende premiermininster i Italiens nyere historie, havde lovet at forlade posten, hvis det lykkedes at få vedtaget en række nødvendige økonomiske tiltag for at hjælpe italiensk økonomi på fode igen. Disse love blev lørdag vedtaget.

Berlusconi har stået centralt i italiensk politik i de seneste 17 år, hvor han både har ledet landet og stået bag en lang række skandaler med blandt andre unge kvinder.

Da Berlusconi ankom til præsidentpaladset i Rom blev han mødt af buhende demonstranter. Det fik Berlusconi til efterfølgende at han sige, at han var bitter over demonstranternes opførsel.

Berlusconi mistede tirsdag sit flertal i parlamentet og lovede derfor, at han ville træde tilbage, så snart de nødvendige økonomiske love, som EU har krævet, var vedtaget.

Den tidligere italienske leder er lige nu involveret i en lang række retssager om svindel, korruption og sex med en mindreårig pige.

Kilde: BBC

faktaboks

Berlusconi i tal

51 tillidsafstemninger siden 2008
Tre valgkampssejre i 1994, 2001 og 2008
To valgnederlag i 1996 og 2006
Fire igangværende retssager
75 år gammer
Ejer over 45 milliarder kroner sammen med sin familie