Bisidder: Vladimiras kamp mod systemet er måske slut

Ifølge Vladimira Kristensens kontaktperson og bisidder, Bitten Vivi Jensen, er den 63-årige kvinde blevet indstillet til en førtidspension. Nu er det op til Socialforvaltningen i Københavns Kommune om at bestemme, om hun også skal have den.
Vladimira Kristensen og dagens demonstration foran jobcentret.
Vladimira Kristensen og dagens demonstration foran jobcentret. Foto: Privat

Vladimira Kristensen håbede på det bedste, da hun mandag eftermiddag ankom til jobcentret på Lærkevej i København.

Nu tyder det på, at hendes bønner er blevet hørt.

Efter en 20 års lang kamp for at få tilkendt førtidspension er hun sandsynligvis kommet et stort skridt nærmere.

Det fortæller i hvert fald hendes bisidder og kontaktperson Bitten Vivi Jensen. Hun var med på dagens rehabiliteringsmøde i jobcentret.

- Vladimira er blevet indstillet til en førtidspension. Det var, hvad vi fik at vide i dag. Nu er det op til Socialforvaltningen i Københavns Kommune at træffe den endelige afgørelse, siger hun til Avisen.dk.

63-årige Vladimira Kristensen er stærkt svækket efter mange års sygdom og kamp mod systemet.

Hun har problemer med nervebalancen efter en brækket ryg, ledgigt, invaliderende tarmsygdom og lungekræft. Hun er dårligt gående, og hun lider af angst efter mange års isolation i sit eget hjem. Bevæger hun sig rundt i hjemmet, må hun støtte sig til møbler og væggen for ikke at falde.

Hendes sygdomshistorie er alenlang, men alligevel har jobcentret og Københavns Kommune ikke villet give hende en førtidspension. På trods af, at en udredning fra Klinisk Funktion har slået fast, at hun ikke kan arbejde.

Ifølge Bitten Vivi Jensen forløb dagens møde, som det skulle, men Vladimira Kristensen var meget træt og havde store smerter under mødet.

- De havde stillet en briks med en meget tynd madras frem til hende under mødet. Hun lå ikke særligt godt, og hun var træt efter mødet og ville direkte hjem og sove, fortæller Bitten Vivi Jensen og slår fast:

- Med den mediefokus, der har været på Vladimira, tror jeg ikke, kommunen tør andet end at give hende den førtidspension, siger hun.

Avisen.dk arbejder på at få en kommentar fra Københavns Kommune.

Mandag eftermiddag var en række borgere troppet op til en demonstration foran jobcentret på Lærkevej til ære for Vladimira Kristensen og andre i samme situation.

Københavns beskæftigelses-borgmester Anna Mee Allerslev (RV) deltog under dagens demonstration. Se hendes video fra demo'en her:

Har mediedækningen spillet ind i mødets udfald? Deltag i debatten her: 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.