Billy Crystal bliver Oscar-vært igen-igen
"Her har i mig tilbage," synger den selvsikre komikers øjne. Foto: Polfoto, (AP Photo/Mark J. Terrill) / POLFOTO
For niende gang skal Billy Crystal stå i spidsen for Oscar-uddelingen.

For niende gang skal komikeren Billy Crystal lede et milliardstort publikum sikkert gennem en aften med grådkvalte taler og forgyldte statuetter, når Oscar-showet løber af stablen i slutningen af februar næste år.

Efter Eddie Murphy er hoppet fra som vært for en af verdens allerstørste mediebegivenheder, har arrangørerne truffet det sikre valg og hyret den folkekære komiker, skriver Billy Crystal selv på Twitter.

"Jeg tager Oscar-tjansen, så den unge dame på apoteket vil holde op med at bede om mit navn, når jeg henter mine recepter. Ser frem til showet," tweeter komikeren med ironisk distance.

For ni dage siden blev showets producer, Brett Ratner, nødt til at trække sig, fordi han havde udtalt sig nedladende om bøsser. Ratner havde hyret komikeren Eddie Murphy som vært, men tilsyneladende ville Eddie Murphy ikke gennemføre showet uden Brett Ratner ved sin side, så han trak sig i tirsdags.

Billy Crystal er den person, som har været vært for Oscar-showet flest gange i nyere tid, men han er stadig kun nummer to på alle tiders rangliste. Med sin niende optræden er han nu 'kun' yderligere ni optrædener fra at nå op på siden af den legendariske komiker Bob Hope, som med 18 værtsroller dominerede showet fra 30'erne til 60'erne.