Betjent Nielsen skriver dagbog i stedet for at anholde
Kære dagbog · Danske betjente kunne få mere tid til politiarbejde, hvis de slap for at skrive dagbog over, hvad de bruger deres tid til. Et nyt system skulle spare tid, men det virker heller ikke endnu

Hver eneste dag sætter politiassistent Jacob Trøst Nielsen fra Glostrup Politi sig til computeren. Han taster og taster – og mens fingrene løber over tastaturet, kommer frustrationen.
Alle danske betjente skal nemlig skrive dagbog over, hvad de laver i løbet af deres arbejdsdag – og det tager op til et kvarter hver eneste dag, der kunne være brugt på politiarbejde.
»Har vi været ude til et indbrud, så skal vi skrive ind i systemet, hvornår vi har været hvor, og hvad vi har lavet. Hvis vi patruljerer en hel dag, begynder det at blive besværligt at huske, hvornår man har været hvor. Det kan faktisk være komplet umuligt,« siger han.

Ingen forstår systemet

Da politiets dagbøger blev indført over hele landet i 2004, var det for at holde øje med, hvad politiet bruger tid på. Fra 1. januar i år skal betjentene taste dagbogen ind i et nyt system, hvor de også skal registrere overarbejde eller flextid.
»Men det er et stort problembarn, fordi vi ikke har lært at bruge det endnu. Alle er dybt frustrerede over det,« siger Jacob Trøst Nielsen.
Han og kollegerne har nu fået besked på at droppe registreringen af overarbejde i systemet og i stedet aflevere en papirseddel til vagthavende. Han giver så sedlen videre til personaleafdelingen, som derefter fører timerne ind i systemet. Men alt det bøvl kunne undgås, hvis bare alt blev gjort digitalt, mener Nielsen.
»En computer kunne automatisk registrere, hvor vi var, hvis vi havde GPS i bilerne. Ellers kunne vagthavende registrere, når en anmeldelse tikkede ind.«
Men indtil det kommer, må Nielsen fortsat taste løs.