Betalingsring i nye problemer

Flere socialdemokratiske borgmestre kræver nu modydelser, hvis de skal acceptere S og SF's planer om en betalingsring rundt om København.
Borgmestre i flere københavnske omegnskommuner kræver kompensation, blandt andet i form af nye parkeringsanlæg, hvis de skal acceptere en betalingsring.
Borgmestre i flere københavnske omegnskommuner kræver kompensation, blandt andet i form af nye parkeringsanlæg, hvis de skal acceptere en betalingsring. Foto: Colourbox

S og SF's planer om en betalingsring rundt om København, er løbet ind i nye problemer.

Borgmestre i flere københavnske omegnskommuner kræver kompensation, blandt andet i form af nye parkeringsanlæg, hvis de skal acceptere betalingsringen. Det skriver Berlingske.

Udmeldingen kommer efter, at den socialdemokratiske leder Helle Thorning-Schmidt i sidste uge besluttede at lade bilister fra Amager slippe for at betale, hvis de blot skal køre gennem København.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp fastslår, at også hans borgere skal tilgodeses.

"Det er urimeligt, hvis man ikke laver kompenserende ordninger for dem, der kommer ind i København hver dag. Det kunne være parkeringsanlæg, der betales af de penge, som kommer ind fra betalingsringen," siger han til Berlingske.

Også fungerende borgmester i Hvidovre Niels Ulsing (SF) kræver parkeringspladser, mens Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) kræver "investeringer for flere hundrede millioner kroner, allerede inden man indfører betalingsringen."

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen har ikke reageret på Berlingskes henvendelser, men SFs transportordfører, Pia Olsen Dyhr, afviser, at der er planer om at bruge bompenge til p-pladser.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.