VORES VALG

Besvimede da han så de rødes sejrstårer

Besvimelser i Liberal Alliance og store håb til fremtiden. Nattens og morgens Facebook-opdateringer fra Christiansborg er god læsning.
Ole Birk Olesen besvimede midt på valgnatten, hvor Liberal Alliance festede trods rød sejr.
Ole Birk Olesen besvimede midt på valgnatten, hvor Liberal Alliance festede trods rød sejr. Foto: POLFOTO ADRIAN JOACHIM / POLFOTO

Her til morgen fyldes landets Facebook-feeds med friske reaktioner fra politikere i alle regnbuens farver.

Et af de partier, som gik stort frem ved valget, var Liberal Alliance. Det nybagte folketingsmedlem, Ole Birk Olesen var ramt af omstændighederne, da han simpelthen besvimede midt i valgfesten.

"Tak for alle lykønskningerne! En dårlig kombination af varme, mangel på udluftning, for lidt mad og drikke gennem hele dagen, tre ugers hektisk valgkamp og udsigt til rødt flertal sendte mig i gulvet, men jeg er helt på dupperne igen. Pas på, Thorning & Co.! :-)," skriver Ole Birk Olesen her til morgen til sine Facebook-venner.

Lars Løkke Rasmussen (V) erkender regeringens valgnederlag, og han giver sig tid til at rose sin faste makker Claus Hjort Frederiksen (V).

"En stor og personlig tak til Claus Hjort, der i foråret forhandlede de store reformer på plads, som der efter valget i dag har et styrket flertal bag," skriver den tidligere statsminister.

På den vindende venstrefløj, var det en forhåbningsfuld Villy Søvndal (SF), der i går nat satte sig til tasterne, før han gik i seng. Han glæder sig til at komme i gang med at lave politik.

"Danmark har fået en ny regering. For SF er det et historisk resultat, og det skal bruges til gavn for almindelige mennesker. I morgen starter arbejdet med at forandre og forbedre Danmark," skrev han på Facebook.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.