Ned til 52 kr i timen: Berygtet løndumper rykker ind i restaurationsbranchen

- De ansatte kan ikke få meget mere end 50 kroner i timen, hvis Baltic Workforce også skal tjene noget på det. Det tager brødet ud af munden på vores medlemmer, og det er unfair konkurrence overfor danske virksomheder, siger Kurt Frederiksen, der er næstformand i 3F Aalborg. (Foto: Foto: Scanpix arkiv)

Først var det landbruget, så byggeriet og nu dumper Baltic Workforce også lønningerne i restaurations- og kantinebranchen.

Først var det landbruget, så byggeriet og nu dumper Baltic Workforce også lønningerne i restaurations- og kantinebranchen. Det fremgår af et brev, som Baltic Workforce har sendt til Café Goggen på Pædagogseminariet i Aalborg, der drives af L & L Catering.

Sådan skriver Fagbladet 3F.

'Har du brug for effektiv arbejdskraft, som er skræddersyet præcist til dine behov? Baltic Workforce tilbyder effektive, dygtige og stabile medarbejdere fra Østeuropa fra 99 kr. pr. time uden yderligere omkostninger,' står der blandt andet i brevet.

Liselotte Kirk, der er medejer af L & L Catering, er ikke begejstret for tilbuddet.

- Når et rekrutteringsbureau som Baltic Workforce falbyder dansk arbejdskraft til langt under tariffen - i dette tilfælde til under en tredjedel af hvad en dansk arbejdstager skal have - vil det på sigt kunne resultere i, at danske arbejdstagere vil få meget svært ved at konkurrere om arbejdspladserne i dette land, siger Liselotte Kirk til Fagbladet 3F og uddyber:

- Samtidig er det en ydmygelse af format at fortælle mennesker, at de er meget mindre værd blot fordi de er udlændinge.

Fagbladet 3F har tidligere afsløret, at de ansatte hos Baltic Workforce får helt ned til 52 kroner i timen. Kurt Frederiksen, der er næstformand i 3F Aalborg, kalder virksomhedens arbejdsmetoder usmagelige og undergravende.

- De ansatte kan ikke få meget mere end 50 kroner i timen, hvis Baltic Workforce også skal tjene noget på det. Det tager brødet ud af munden på vores medlemmer, og det er unfair konkurrence overfor danske virksomheder, siger han.

Kurt Frederiksen ærgrer sig også over, at det af brevet tydeligt fremgår, hvordan virksomheder med overenskomst kan snyde sig til billig arbejdskraft.

'Virksomheder uden overenskomst kan leje mandskab fra 99 kr. pr. time. Virksomheder som er overenskomstdækket kan få udført arbejdsopgaver via entrepriser. Ring og hør nærmere,' fremgår det af brevet.

Liselotte Kirk foretrækker et godt samarbejde mellem arbejdsgivere og arbejdstagere.

- I sidste ende handler det om retfærdighed, solidaritet, respekt og ikke mindst om bevarelse af vores demokrati og de processer, der gør demokratiet muligt, siger hun.

Baltic Workforce har ikke reageret på Fagbladet 3F's utallige henvendelser.