Bertel: Lærerne har for lave ambitioner
Bertel Haarder kom første gang i Folketinget i 1975. Foto: Indenrigsministeriet
De dårlige resultater i PISA-målingerne skyldes manglende ambitioner hos lærerne. Det mener Bertel Haarder, der nu blander sig i debatten.

Den tidligere undervisningsminister Bertel Haarder (V) kaster sig nu ind i skoledebatten efter de meget dårlige resultater for danske folkeskoleelever i PISA-målingen tilbage i december. Han mener, resultaterne skyldes ringe ambitioner hos lærerne og ikke lovgivningen. Det skriver Berlingske.

"Forklaringen er, at ambitionen hos lærerne på elevernes vegne ikke har været høj nok. Og hvis man i en lovparagraf kunne skrue lærernes ambitioner på elevernes vegne op, var det det eneste, man skulle gøre. Så kunne man droppe alt det andet. Lovparagraffer har man jo kun for at kompensere for menneskelige svagheder," udtaler Bertel Haarder.

Samlet set har den temperamentsfulde politiker siddet i Undervisningsministeriet i 15 år og mener, at hvis lærerne gjorde deres arbejde som de skulle, ville der ikke være brug for nogen lovgivning.

"Når læreren er god, behøver man slet ingen regler. Jeg er selv blevet undervist derhjemme. Der var ingen regler, og jeg lærte at læse. Alle regler har vi for at kompensere for, at alle ikke er lige gode. Det er ikke alle, der gør tingene rigtigt af sig selv," udtaler den mangeårige minister på området.

I dag er 66-årige Bertel Haarder indenrigs- og sundhedsminister.

Kilde: Berlingske Tidende