Barfoed: Politikere ødelægger samfundet
Lars Barfoed (K) kommer med hård kritik af politikernes opførsel. Han mener der Foto: www.larsbarfoed.dk
De politiske ledere skal turde sige sandheden. Alt andet er kujonagtigt, mener De Konservatives leder.

Politik er blevet for useriøst. Taktik og timing styrer i alt for høj grad den politiske kultur og debat.

Sådan lyder det fra De Konservatives formand Lars Barfoed, som i dagens Politiken afleverer en bredside mod sine politikerkolleger.

"Efterhånden er det blevet sådan, at en klog politiker er en, der siger det, som de fleste mener. Det synes jeg da, er et kæmpe problem. Man kan overhovedet ikke være politisk leder og vise en vej, hvis man bare står til fals for folkestemningen," siger han til Politiken.

Barfoed peger ikke på nogle bestemte politikere eller partier. Han opfordrer i stedet alle sine kolleger til at se sig selv efter i sømmene.

"Vi skal være mere politikere og mindre taktikere, og vi skal vise det mod og lederskab, der ligger i at sige tingene, som vi ser dem, uden at tage hensyn til, at de fleste mener noget andet," siger han.

Barfoeds udmelding får opbakning fra de andre partier i folketinget. Blandt andet fra venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

"Politik er blevet meget beregnende i forhold til at få magten frem for at handle om at stå ved de standpunkter, der er nødvendige. Også når de ikke er populære," siger Ellen Trane Nørby.

Kilde: Politiken