Bankansattes forbund advarer mod fyringer

Landets banker gør sig klar til at fyre ansatte. I de bankansattes forbund Finansforbundet advarer man mod fyringer, for krisen får en ende.
Siden 2008 er 5.000 blevet fyret i den finansielle sektor, og flere fyresedler venter.
Siden 2008 er 5.000 blevet fyret i den finansielle sektor, og flere fyresedler venter. Foto: Colourbox.com

Finansforbundet, de bankansattes forbund, advarer mod at fyre dygtige medarbejdere i landets banker.

Bankerne risikere at mangle dygtige ansatte, lyder det.

"Bare bevidstløst at fyre medarbejdere for at spare omkostninger, det kan vise sig at blive en meget dyr besparelse, når man får behov for kompetencerne igen. For krisen får en ende," siger næstformand i Finansforbundet, Michael Budolfsen til Newspaq.

Landets banker melder, at de fortsat har så store indtjeningsproblemer, at der skal skæres i medarbejderstaben. Det skriver Jyllands-Posten, der bl.a. har talt med Dansk Bank og Nordea.

Det er problemer med større udgifter, der sætter gang i uddelingen af fyresedler. Det vil ske som en kombination af naturlig afgang og en række kollektive afskedigelser, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

I Finansforbundet er man overbevist om, at fyrede bankansatte nok skal finde nyt job.

"De ansatte i sektoren er rigtig godt uddannet også i forhold til deres personlige kvalifikationer, og indtil nu har fyringer ikke ført til stigende ledighed. Det er lykkedes os at få rigtig mange af de fyrede videre enten inden for sektoren eller uden for sektoren via en koordineret indsats med fagforening og a-kasse" siger Michael Budolfsen.

Siden 2008 er 5.000 blevet fyret i den finansielle sektor. I Finansforbundet tør man ikke spå om, hvor mange der frem over vil modtage en fyreseddel.

"Det kan vi slet ikke sætte noget tal på," siger Michael Budolfsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.