Bande sætter dusør på Breiviks hoved
Anders Behring Breivik er udsat i det kriminelle miljø. Både bander og medfanger vil have fingrene i ham. Foto: Twitter - Anders Behring Breivik / POLFOTO
Anders Behring Breivik har grund til at frygte for sit liv, når han ryger ud af isolation. Der er dusør på hans liv i det kriminelle miljø.

Den norske massemorder Anders Behring Breivik kan betragte sig selv som jaget vildt. Store dele af det kriminelle miljø i Norge er nemlig ude efter ham.

Den hårdkogte B-bande i Oslo har tilmed udlovet dusør på hans hoved. Det skriver norske VG.

Breivik har i sit manifest beskrevet, at han var venner med B-banden, men det kender banden ikke noget til, og de er bestemt ikke glade for at blive associeret med terroristen.

"Vi vil ikke blive associeret med sådan en "low life", og vi tager ham, når vi får muligheden for det. Vi vil tage ham for at have misbrugt vores navn og for det han gjorde. Alle de kriminelle miljøer har sat en dusør på hans hoved, og alle vil tage ham i fængslet," siger en central kilde fra B-banden til VG.

Kilden har helt ret i, at Breiviks medfanger også ser rødt. Lynch-stemningen har hurtigt nået fængselskorridorerne i Ila, hvor Breivik nu sidder i isolation.

"Betjentene forstår, hvilken stemning her er, og folk vil tage ham, når de får chancen. Det er jeg ikke i tvivl om, og det er blevet diskuteret," siger 45-årige Tor Erik Larsen, der er fængslet for to drab.

Breivik sidder isolationsfængslet i fire uger, og det kan forlænges med fire ekstra uger, når den første tid er afsonet.