Au pair-piger må droppe frivilligt arbejde
Integrationsminister Søren Pind (V) kalder det "ærgerligt", at au pair-pigerne ikke må arbejde frivilligt i deres fritid. Foto: Colourbox
Det er ikke lovligt for au pair-piger at arbejde som frivillige besøgsvenner. Det vil Røde Kors nu have ændret.

Det er ulovligt for au pair-piger at arbejde frivilligt, også selvom det er ulønnet. Det har 17 filippinske au pair-piger fået at mærke.

De bruger deres fridag hver anden søndag som Røde Kors-besøgsvenner på to plejehjem i Rudersdal. Men det er ulovligt ifølge udlændingeloven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

En bestemmelse i udlændingelovgivningen siger nemlig, at pigerne ikke må arbejde andre steder end hos deres værtsfamilie. Det vil Dansk Røde Kors nu have lavet om på.

"Vi undrer os over, at de ikke må lave frivilligt arbejde. Vi har stor forståelse for, at de ikke må have lønnet arbejde. Men vi kan ikke forstå, at de ikke må udføre frivilligt arbejde, når vi har en regering, der har en målsætning om, at hver anden af os skal arbejde frivilligt," siger sektionschef for sociale aktiviteter Steffen Møller Fjordside fra Dansk Røde Kors til avisen.

Integrationsminister Søren Pind (V) kalder det "ærgerligt", at au pair-pigerne ikke må arbejde frivilligt og ser gerne, at reglerne ændres.

"Det er flot og prisværdigt, at au pair-pigerne ønsker at gøre en indsats for, at ældre mennesker ikke skal sidde alene på plejehjemmene. Derfor har jeg bedt ministeriet se på, om ikke vi kan finde en løsning på det her," siger han til Frederiksborg Amts Avis.