Asger Aamund med klar opfordring til Samuelsen: Træd ud af regeringen

Det giver ikke længere mening for Liberal Alliance at være i regering, mener Asger Aamund. Han ser ikke fidusen i at være regering, når man ikke kan få sin politik igennem.
Liberal Alliance bør træde ud af regeringen, lyder opfordringen fra Asger Aamund.
Liberal Alliance bør træde ud af regeringen, lyder opfordringen fra Asger Aamund. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Det eneste, Liberal Alliance kan gøre nu, er at træde ud af regeringen. Skattelettelserne er ikke kommet, og det er et klart nederlag. Det siger erhvervsmanden Asger Aamund til Berlingske.

- Det er det jo. Det er et nederlag. De har også begået store taktiske fejl. Man skal ikke gå ud og prale med nogle resultater, man ikke har opnået endnu. Man skal ikke true folk, hvis ikke man kan gennemføre sin trussel. Derfor står de underligt afklædte tilbage. De har ikke gjort det særligt smart, siger Asger Aamund til Berlingske.

Liberal Alliance har prøvet at få en stor skatteaftale igennem. Men regeringen har ikke kunnet blive enige med Dansk Folkeparti, og derfor er planen om skattelettelser droppet.

Tirsdag forklarede statsminister Lars Løkke Rasmusssen (V), at man istedet vil forsøge at gennemføre en mindre skatteaftale.

Derfor er der kun en ting at gøre - trække sig fra regeringen, mener Asger Aamund.

- De skulle slet ikke have været i regering. Der er stærkt brug for dem i det politiske liv. De har konstrueret noget af det bedste politiske arbejde, der er set i en hel generation. Nemlig en stor genopretningsplan for dansk økonomi. Den plan skulle de have holdt fast i, og de skulle have siddet som præsten om søndagen, der fortæller, hvordan vi skal leve et kristent liv. Selv om vi ikke gør det, er det godt, at nogen fortæller os, hvordan det bør være, siger Asger Aamund til Berlingske.

Ifølge ham afhænger fremtiden for Liberal Alliance af, om man træder ud af regeringssamarbejdet.

Aamund mener, at Nye Borgerlige højst sandsynligt ender med at blive valgt ind. Hvis Liberal Alliance ikke skal miste stemmer til Nye Borgerlige, kræver det ifølge Asger Aamund, at partiet finder tilbage til rødderne og genvinder deres gamle parlamentariske situation.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.