Antipirater i V-sag: Ophavsret redder job

Organisationen RettighedsAlliancen opfordrer politikere og alle andre til at respektere ophavsretten. Ellers kan det koste kreative jobs.
På forsiden af de to pap-silhuetter var engang et billede af henholdsvis Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal, men det syntes billedernes fotograf, var en rigtig dårlig ide.
På forsiden af de to pap-silhuetter var engang et billede af henholdsvis Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal, men det syntes billedernes fotograf, var en rigtig dårlig ide. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO

Regeringspartiet Venstre har fået ikke mindre end to vrede fotografer på nakken, efter partiet har brugt deres billeder uden at spørge om lov.

Og det er beskæmmende, at ikke engang politikere kan finde hoved og hale i ophavsretten. Den redder nemlig danske job, mener organisationen RettighedsAlliancen, tidligere kendt som Antipiratgruppen.

"Som samfund skal vi i fremtiden leve af viden og kreativitet. Derfor er det vigtigt, at vi passer på ophavsretten. Det er noget, som selv politikerne åbenbart skal informeres om," siger talskvinde Maria Fredenslund.

Hun håber, at skandalen om Venstres kampagne, kan være med til at skabe opmærksomhed om ophavsretsloven.

"Det handler om en grundlæggende forståelse for, hvordan vi passer på de ting, der ligger på nettet, og hvordan vi sikrer, at fotografer, kunstnere, opfindere og den slags, fortsat har lyst og motivation til at skabe nye, kreative produkter.

Efter flere dages pres valgte Venstre i går at fjerne de omstridte fotografier af Villy Søvndal (SF) og Helle Thorning-Schmidt (S), som fyldte aviser og netaviser i, hvad der desuden er blevet kaldt, en smædekampagne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.