Ansatte og chefer taler om sygdom

Chefer og medarbejdere taler mere åbent om sygefravær end tidligere. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er begejstret.
Sygefravær er ikke længere det store tabu på arbejdspladsen, viser ny undersøgelse.
Sygefravær er ikke længere det store tabu på arbejdspladsen, viser ny undersøgelse. Foto: Colourbox

Sygefravær er ikke længere det store tabu.

Det viser en undersøgelse, som Beskæftigelsesministeriet i dag offentliggør.

Hver anden dansker oplever generelt større åbenhed om sygefravær, og syv ud af ti mener, at det er let at tale om sygefravær på arbejdspladsen, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig er det blevet mere almindeligt at genoptage arbejdet, selv om man ikke er helt rask.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er begejstret over resultatet.

"Generelt er det meget tungt at tale som sygdom, fordi det er så svær en sag. Men vi er kommet det skridt videre, at det ikke længere er helt så tabubelagt og faktisk er noget, som man kan tale med sin arbejdsgiver om. Det betyder, at det er nemmere at komme tilbage på arbejde igen," siger hun.

Regeringen har indført en såkaldt mulighedserklæring i stedet for en traditionelle lægeerklæring, og det betyder, at de sygemeldte hjælpes til at finde ud af, hvad de kan i stedet for ikke kan.

LO glæder sig over, at den massive fokus på sygefravær har båret frugt. Næstformand Lizette Risgaard understreger dog, at der skal være faste spilleregler for dialogen.

"Fraværspolitikken skal være skriftlig, så der er regler for kontakten mellem arbejdspladsen og den sygemeldte," siger hun til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet YouGov på baggrund af interview med 1.500 udvalgte personer mellem 18 og 65 år.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.