Ansatte langer ud efter Ilse Jacobsen: "Det var hverdag, at folk græd"
- Jeg siger tingene ligeud, det har jeg gjort, siden jeg blev født. Og jeg mener, det er en fordel. Jeg vil ikke bruge en time på at forklare noget, der kan siges på seks sekunder, siger Ilse Jacobsen. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix/arkiv
Ilse Jacobsens ledelsesstil møder nu hård kritik fra tidligere og nuværende ansatte.

Flere tidligere og nuværende medarbejdere hos Ilse Jacobsen langer nu ud efter gummistøvledronningens ledelsesstil.

Det skriver Berlingske, der har talt med 40 tidligere og nuværende medarbejdere, hvoraf størstedelen ønsker at være anonyme af frygt for repressalier. Nogle står dog også frem med navn. En af dem er Søs Righolt, der var ansat som presse- og kommunikationschef i tre måneder fra juni til august i år.

- Medarbejdere blev konstant ydmyget, overvåget og skældt ud. Man bliver langsomt brudt ned, så man til sidst er i tvivl om, om man overhovedet kan finde ud af noget, siger Søs Righolt til Berlingske.

En tidligere piccoline i Ilse Jacobsens virksomhed var blevet advaret mod det hårde miljø, inden hun begyndte at arbejde for erhvervsdronningen, der også er kendt fra DR-programmet 'Løvens hule'. Alligevel blev hun overrasket over den hårde tone, som Ilse Jacobsen havde over for de ansatte.

- Det var hverdag, at folk græd, fordi de havde fået et møgfald foran alle andre. Heldigvis havde jeg søde kolleger, fortæller hun til Berlingske.

"Jeg siger tingene ligeud"

Selv kan Ilse Jacobsen ikke genkende billedet, og hun mener, at kritikken er "unfair" og skyldes hendes ærlighed.

- Jeg siger tingene ligeud, det har jeg gjort, siden jeg blev født. Og jeg mener, det er en fordel. Jeg vil ikke bruge en time på at forklare noget, der kan siges på seks sekunder, siger hun til Berlingske.

Hos både 3F og HK har man ført flere sager mod Ilse Jacobsen om blandt andet manglende udbetaling af feriepenge og problemer med at få udbetalt løn under sygdom. 

- Hun er ikke en ordentlig arbejdsgiver, siger Mette Høgh, formand for HK Handel i Hovedstaden, til Berlingske.

Til den kritik siger Jesper Bo Jacobsen, der udover at være gift med Ilse Jacobsen også er CEO i hendes virksomhed, at man ikke har haft de tilstrækkelige systemer og processer. Han slår dog fast, at der ikke har været flere sager om feriepenge, siden man i september 2017 ansatte en HR-chef.

Beskyldte danskerne for at pjække

Det er ikke første gang, at Ilse Jacobsen er i vælten.

Tidligere på året revsede hun danskernes arbejdsmoral. Senest sagde hun i et interview med DR P1 Morgen, at mange udnytter systemet, og at det er popsmart at melde sig syg med stress. En lignende melding kom smykkedronningen Mai Manniche med, og det fik 3F og HK til samstemmende at gå til modangreb på de to erhvervskvinder.

- Det er helt hen i vejret at beskylde danske lønmodtagere for at pjække. I mine øjne er det både et urimeligt og uretfærdigt billede, sagde Martin Rasmussen, ansvarlig for arbejdsmiljøpolitik i HK, dengang til Avisen.dk.

via Listen To News