Annette Heick svarer igen på botox-kritik
Det var først som 21-årig, at Annette Heick fik sat porcelænsfacader i den rigtige størrelse på fortænderne, som hun fik ødelagt som ti-årig. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Udseende er vigtigt i showbizz, lyder det fra Annette Heick.

Et par dråber botox har tvunget Annette Heick i blækhuset for at svare på kritikken af, at hun har grebet til kemien for at få trukket begyndende rynker om øjnene ud.

Forleden lagde den nu 45-årige skuespiller, sanger, tv-vært med mere et før og efter billede af sine rynker om øjnene op på Instagram (opslaget er siden fjernet, red. - læs her hvorfor).

Her forklarede hun, at hun havde problemer med, at den uundgåelige teater- og tv-make-up var begyndt at lægge sig i kager på grund af rynkerne.

Den ærlighed fik hun både likes og klapsalver for, men også kritiske røster var efter hende.

Nu giver hun i en klumme i BT kritikerne modspil og fortæller blandt andet om sine to fortænder, som hun mistede som ti-årig og som i flere forsøg i dag er en naturlig del af hendes udseende.

- Der er aldrig nogen, der har spurgt mig: Hvorfor fik du lavet porcelænsfacader? Der er aldrig nogen, der har sagt: "Man skal elske sig selv … en tand med plastik og en grøn tand er bare minder om, at livet er fuldt af oplevelser og knubs. Det er en ekstra charme og gør dig til noget særligt". Nej, det har ingen sagt. Og man kunne indvende, at det var åndssvagt at putte porcelænsfacader på i første omgang, for tænderne virkede jo efter hensigten. Ja, man kunne vel i virkeligheden godt have levet fint med en knækket fortand uden plastik også, skriver hun.

For Annette Heick er udseendet et værktøj i hverdagen - en adgangsbillet til at få arbejde. En følger har stillet hende et spørgsmål om, hvorvidt botox er nødvendigt for hende for at bevare selvværdet. Men for Annette Heick drejer det sig ikke kun om selvværd.

- Jeg tror, man skal være gjort af et ganske særligt materiale, hvis man ikke lader sig styre af, at man (i dette tilfælde undertegnede) står ansigt til ansigt med ca. 20.000 teater- og koncertgængere hver måned samt stiller op til auditions, hvor man ikke bare bliver målt på, om man kan sin tekst, men også skal levere et bestemt udseende, en velfungerende stemme og helst også kunne danse. Det er trods alt de færreste arbejdspladser, hvor man stiller den slags krav til ansættelsessamtalen. Og derfor er min teori, at man nemt i showbizz bliver en kende mere fokuseret på udseende, skriver Annette Heick.

Hun glæder sig samtidig over, at hun har gode gener, men lægger også op til, at hun ikke vil være bleg for at blive opereret for at hendes værktøjer er i orden, når hun skal skaffe sig selv arbejde.

via Listen To News