Anna har læst i seks år: Kan ikke se sig selv bag kassen i Netto
Langtidsledigheden truer mange akademikere. Anna Madsen leder lige nu efter arbejde. Men ikke i Netto. (Foto: Foto: Claus Fisker/Scanpix/Arkiv)
Anna Madsen er arbejdsløs fra på tirsdag, og hun har svært ved at se sig selv arbejde i Netto.

Akademikerne i København har problemer med arbejdsløsheden. Over halvdelen risikerer at rykke ind i kategorien 'langtidsledig'. 

Det skriver Politiken.dk.

Avisen har snakket med Anna Madsen, som har læst på Copehagen Business School (CBS) i seks år. Hun bliver formelt set arbejdsløs fra på næste tirsdag, men har været fritstillet fra sin tidligere arbejdsgiver siden nytår.

Hun leder lige nu ligesom mange andre akademikere efter arbejde. Men kun steder, hvor hun kan bruge sin akademiske uddannelse. 

- Det vigtigste for mig er at finde et job, men det er jo selvfølgelig ikke helt ligegyldigt hvilket job. Jeg har brugt seks år på at læse, så det ville være lidt mærkeligt, hvis jeg skulle være kassedame i Netto, siger Anna Madsen til Politiken.dk.

Hun fortæller ellers, at hun søger forholdsvist bredt i forhold til sin uddannelse. Blandt andet har hun også søgt vikarjob. Indtil videre har hun været til ti jobsamtaler.

Anna Madsen mener også selv, at hun er fleksibel i forhold til, hvor langt jobbet må være væk. Hun bor med sin mand i Vanløse i København og er klar til at tage toget en time, for at komme på arbejde. Ikke længere.

Ifølge Djøf bør akademikerne ellers være meget fleksible. 

- Vi opfordrer til at søge bredt og utraditionelt. Vi fortæller de ledige, at hvis de finder et job i en mindre virksomhed, så kan de i høj grad være med til at forme deres eget arbejde, selv om måske blot en tredjedel af jobbet som udgangspunkt har et akademisk indhold, siger chefkonsulent Ulla Grymer fra Djøf.

via Listen To News