Anklaget for sexchikane i forbund: Nu står han til en fyring
To kvindelige studentermedhjælpere i Dansk Journalistforbundet er stået frem og har fortalt om seksuelle krænkelser fra en mellemleder. Foto: Iris/Scanpix Ritzau/arkiv
Dansk Journalistforbund indleder fratrædelses-forhandlinger med en ansat, efter at have fået en ekstern advokatvirksomhed til at undersøge en sag om påstået sexchikane af to studentermedhjælpere.

Dansk Journalistforbund har efter en ekstern advokatundersøgelse af mulig sexchikane valgt at indlede forhandlinger om fratrædelse med en mellemleder.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Den 21. november stod to kvindelige studentermedhjælpere i forbundet frem og fortalte, at de havde haft følelsen af at have været udsat for seksuelle krænkelser af den pågældende mellemleder.

Selvom journalistforbundet i forbindelse med undersøgelsen ikke kan påvise, at der har fundet sexchikane sted, har en fælles hovedbestyrelse alligevel valgt at starte fratrædelses-forhandlinger med den anklagede medarbejder. Ifølge forbundets formand, Lars Werge, er der nemlig noget at komme efter.

- (..) Vi er dybt berørte af den situation disse kvinder har været i under deres ansættelse i DJ og de følger, de har måttet kæmpe med. Derfor har vi givet dem en uforbeholden undskyldning, ligesom vi er taknemmelige for, at de bragte sagerne frem, udtaler han blandt andet i en pressemeddelelse.

Lars Werge fortæller også, at den anklagede medarbejder har udvist en uhensigtsmæssig adfærd, og at der ligeledes har været en uhensigtsmæssig kultur i dele af Dansk Journalistforbund.

Da forbundet den 20. november valgte at hyre et advokatfirma til at undersøge den mulige sexchikane, blev to ansatte og en direktør i forbundet suspenderet. Mens to af de suspenderede nu vender tilbage til deres stillinger i forbundet, bliver den tredje, mellemlederen, formentlig opsagt. 

Dansk Journalistforbund understreger, at de ikke har haft kendskab til påstået sexchikane af studentermedhjælperne.

Lars Werge vil over for Journalisten ikke ind på, hvad ’uhensigtsmæssig adfærd’ dækker over, og hvorfor dette ikke kan sidestilles med reel sexchikane.

Dansk Journalistforbund har derudover indledt en stor medlemsundersøgelse om sexchikane, som ventes i slutningen af januar.