Andy Schleck slagtede Contador
Andy Schleck kunne næsten lugte den gule trøje, men trods en fænomenal sejr, så er han ikke i gult. Foto: AP Photo/Bernard Papon, POOL / POLFOTO
Andy Schleck leverede en vanvittig indsats, da han på suveræn vis satte Alberto Contador og konkurrenterne.

Andy Schleck satte tråd i pedalerne og kiggede sig ikke tilbage.

Favoritterne kunne ikke blive enige om, hvem der skulle køre Andy Schleck ind, og så tog Team Leopard-Trek en fantastisk sejr på toppen af Col de Galibier.

Forvirringen var total, da Andy Schleck åbnede ballet. Hvem skulle sætte sig foran i forfølgelsen, intet skete og pludselig var Andy Schleck mere end tre minutter foran det forfølgende felt af favoritter.

Bjarne Riis' tour-håb Alberto Contador måtte hurtigt resignere og så måtte løbets nummer tre Cadel Evans agere hjælperytter for forfølgerne. Det lykkedes Evans at sætte fart i forfølgerne, og det kan franske Thomas Voeckler takke australieren for.

Der blev nemlig hentet tid på Andy Schleck, så Voeckler med 15 sekunder ned til Andy Schleck holder den gule trøje.

Dagens helt store taber er Alberto Contador, der gik helt kold, måtte slippe gruppen. Det betyder, at spanieren nærmest blev ydmyget med et tidstab på 3,50 minutter til Andy Schleck.

Som om det ikke var ydmygende nok for Contador, så snuppede Fränk Schleck endda andenpladsen - dermed blev det til dobbelt triumf for brødrene Schleck og Team Leopard-Trek.