Al Pacino i selskab med de bedste
Den amerikanske skuespiller Al Pacino modtager en ærespris og kommer dermed i selskab med de allerbedste amerikanske skuespillere.

Al Pacino er et ikon for amerikanske skuespillere, og derfor skal han belønnes med en prestigefyldt pris. Som den næste i perlerækken af store amerikanske skuespillere, er den 66-årige Al Pacino udpeget til at modtage æresprisen fra det amerikanske filminstitut, der selv betegner prisen som ?det største æresbevis inden for film?. Og bagrunden for prisen til Pacino er hans ikonstatus inden for amerikansk film.

»Al Pacino har spillet nogle af de mest fantastiske roller lige fra Michael Corleone i Godfarthers til Tony Montana i Scarface. Hans karriere inspirerer mange, både publikum og skuespillere. Og hver gang han optræder, er det i en sådan klasse, at næste generation af skuespillere bør følge hans eksempel,« siger Howard Stringer, formanden for det amerikanske filminstitut.

Al Pacino får overakt prisen til næste sommer og kommer dermed i klub med blandt andre Sean Connery, Meryl Streep og Robert De Niro, der alle tidligere har fået prisen.