Agnes-direktør: ”Vi har fået et wakeup call”
Direktør for Agnes Cupcakes, Kristian Vangsgaard, erkender, at nogen vil fravælge forretningen, men frygter ikke, at det vil have en betydning.
Foto: Polfoto
Den negative omtale af arbejdsforholdene på bageriet Agnes Cupcakes har fået direktør til at ændre på ansættelsesforholdene.

Det er ikke mange uger siden, at kageforretningen Agnes Cupcakes røg i vælten for at ansætte sine medarbejdere på det, som eksperter kaldte en ’slavekontrakt’.

En bod på 250.000 kroner for at afsløre forretningshemmeligheder, ingen løn under sygdom og ingen fast arbejdstid var blandt kritikpunkterne.

Men de står nu til at blive ændret, efter at Agnes Cupcakes har været i offentlighedens negative søgelys.

”Selvfølgelig har vi fået en eller anden form for wakeup-call og taget det til efterretning og ændret nogle ting i vores kontrakter,” siger direktør Kristian Vangsgaard.

Han forklarer, at bøden på 250.000 kroner er blevet fjernet, ligesom de ansatte nu er bedre sikret i forhold til et fast timetal hver uge.

”Nogen vil fravælge os”


Agnes Cupcakes har sammen med blandt andre juicekæden Joe & The Juice og supermarkedskæden Aldi været udsat for en hård kritik af de arbejdsforhold, de byder unge ansatte.

I en meningsmåling, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, svarer over 65 procent, at denne negative omtale påvirker dem, når de skal handle.

Ifølge Kristian Vangsgaard bliver der dog stadig langet masser af cupcakes over disken hos Agnes.

Han afviser dog ikke, at den negative omtale kan have en effekt.

[pagebreak]

”Der er ingen tvivl om, at nogen vil fravælge os. Men den lille del, som vil gøre det, vil ikke have en betydning, for vi lever jo trods alt af at have glade medarbejdere, som kan yde en god service over for de kunder, der kommer,” siger han.Vil have fred og glade ansatte


Når I lever af jeres ansattes gode service, er det så ikke vigtigt at sende et signal om, at der bliver sat rammer, som sikrer, at ansatte bliver ved med at være glade og tilfredse med deres arbejde?

”Helt bestemt. Vi har været i dialog med HK, lige siden de første artikler blev bragt og har selvfølgelig meldt os ind i Dansk Erhverv for at få en arbejdsgiverforenings syn på vores kontrakter.

Men disse forhandlinger med HK er der ikke kommet noget ud af?

”HK skal være lidt realistiske. De har sagt, at vi skal tiltræde overenskomsten med omgående virkning, og det vil vi da selvfølgelig også gerne. Problemet er bare, at der en masse nye beregningsmodeller, man skal indgå, og man skal ud og købe nye it-systemer for at sikre sig, at der ikke sker fejl, når man laver lønafregninger. For én ting er at indgå en overenskomst, noget andet er at sikre, at den også bliver fulgt til punkt og prikke, så man ikke får problemer,” siger Kristian Vangsgaard.

Han understreger dog, at han ønsker, at HK og Agnes Cupkaces finder en fælles løsning.

”Vi vil bare gerne have, at vi har glade medarbejdere. Vi vil meget gerne indgå denne her overenskomst med HK, sådan at der er fred hele vejen rundt og sende det signal, at der er formelt orden i tingene, selvom der hele tiden har været det,” siger han.