Konflikt mellem kagebutik og HK blusser op

HK Handel opgiver, at få en overenskomst på plads med Agnes Cupcakes, efter forhandlingerne er brudt sammen.
Det kan koste en bøde på 250.000 kroner, hvis de ansatte taler dårligt om Agnes Cupcakes.
Det kan koste en bøde på 250.000 kroner, hvis de ansatte taler dårligt om Agnes Cupcakes. Foto: Mathias Christensen / POLFOTO

Der er iskold luft imellem HK Handel og kagebutikken Agnes Cupcakes, som nu må opgive at nå til enighed om en overenskomst.

Trods den søde duft af lækre kager er der en bitter duft at spore i ansættelsesforholdene i kagebutikken.

Agnes Cupcakes truer de ansatte med en bøde på 250.000 kroner, hvis de omtaler virksomheden negativt i offentligheden. Der er ingen løn under sygdom og syge ansatte skal selv finde en afløser.

Det fik HK Handel til at gå i forhandling med Agnes Cupcakes, men nu er forhandlingerne endegyldigt brudt sammen.

"Agnes Cupcakes vil først lade forholdene træde i kraft første september 2012 og dermed have lov til fortsat at behandle sine ansatte ringere end alle andre steder - og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere," siger formand for HK Handel, Jørgen Hoppe, i en pressemeddelelse.

Agnes Cupcakes har forsøgt at styrke sin position ved at melde sig ind i Dansk Erhverv. Efter forhandlingsnedbruddet kræver HK Handel nu, at Agnes Cupcakes ekskluderes.

"Arbejdsgiverforeninger må ikke optage medlemmer der er i konflikt, og det er Agnes Cupcakes nu. Derfor forventer vi selvfølgelig, at de bliver smidt ud af DE. Men vi stopper selvfølgelig ikke her. De vilkår der er i virksomheden har jo ikke ændret sig, og derfor fortsætter vi kampen med de midler vi har til rådighed," siger Jørgen Hoppe.

Direktør i Agnes Cupcakes Kristian Vangsgaard har tidligere givet udtryk for, at virksomheden vil fjerne truslen om bøder fra ansættelseskontrakterne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.