Aflyste regionaltog skæmmer juletrafik
Jo, der er mange mennesker med toget i juledagene. Men i år skal det nok "køre på skinner," lover DSB's trafikinformationschef. Foto: Polfoto, (Jens Dresling) / POLFOTO
Der er foreløbigt god status på juletrafikken denne Lillejuleaftensdag. Men regionale pendlere kan komme til at vente længere.

Rygsække, kufferter og tonsvis af gaver kommer til at fylde de danske tog sammen med de forventningsfulde passagerer, der benytter sig af statsbanerne for at nå hjem til jul.

Men selv om togtrafikken i det store hele kører fint her til morgen, så betyder enkelte aflyste regionaltog, at alt ikke er grønt som misteltteen.

"Vi har indsat nogle regionaltog på strækningerne mellem landsdelene. Det giver enkelte aflysninger her og der," forklarer trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Aflysningerne er bl.a. på strækningen mellem Købehavn og Holbæk og på Aalborg Nærbane.

Omfordelingen af tog betyder, at man kan komme til at køre i dobbeltdækkertog på de lange strækninger. De tog er ellers ikke beregnet til at køre langt i, men på grund af IC4-skandalen må man nøjes med dem, forklarer Tony Bispeskov.

Derudover melder DSB om glidende togtrafik.

"Det er årets helt store rejsedag. Og det er sådan, at trafikken glider rigtig flot, så der er noget at se frem til både med mange passagerer, men også tog der kører til tiden, som det ser ud nu," siger Bispeskov.

Han sværger, at det på ingen måde bliver lige så trængt som sidste år. Da stoppede sneen nemlig meget af den normale trafik, og folk stormede til togene for at komme frem.

Og sidste uges arbejdsnedlæggelse i DSB kommer heller ikke til at have den store effekt.

"Der er enkelte ændringer på trafikken, men det er mere som følge af, at vi ikke har pendlertrafik," forklarer Tony Bispeskov.