Ældre skal lære NemID for 20 mio. kr.
De ældre skal på nettet, lyder det fra et bredt flertal på Christiansborg, som nu vil bruge 20 millioner kroner på at lære dem det. Foto: Colourbox
Partierne bag satspuljen giver 20 millioner kroner, så ældre kan få lært at leve i en digital verden.

400.000 danskere over 65 år har aldrig været på internettet. Det skal laves om, mener et bredt politisk flertal i Folketinget.

Derfor afsætter partierne bag den såkaldte satspulje 20 millioner kroner, så de ældre kan komme på nettet og bruge NemID.

"Jeg kan med tilfredshed notere, at de ældre nu får en hjælpende hånd til at kunne begå sig i den digitale verden, og at der også på andre områder gennemføres initiativer, som kan øge de ældres livskvalitet og give dem mulighed for at leve et aktivt liv," siger Karin Nødgaard, der er socialordfører for Dansk Folkeparti.

Hun understreger, at en af målsætningerne blandt andet er, at de ældre skal kunne klare sig i eget hjem så længe som muligt.

Ældresagen erkender problemet for de ældre i en mere digitaliseret verden dag for dag. Hvert år holder de 5.000 it-kurser for de ældre. De 20 millioner rammer et hul, da de både mangler lokaler og computere, så de mange ældre kan komme på nettet, lyder det ifølge Susanne Schøtt fra Ældresagen.

Aftalen er ikke endelig, inden der er bekræftet en samlet satspuljeaftale som led i de centrale finanslovsforhandlinger i Finansministeriet.

Satspuljepartierne er Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti.