VORES VALG

Ældre åbne for ulandsfinansieret ekstra-check

3.000 kroner kan gøre en stor forskel for de fattigste ældre, siger Ældre Sagen, der ikke vil forholde sig til, hvor pengene kommer fra.
Hvis Ældre Sagen selv skulle vælge, ville foreningen foretrække S og SF's forslag om at forhøje pensionstillægget.
Hvis Ældre Sagen selv skulle vælge, ville foreningen foretrække S og SF's forslag om at forhøje pensionstillægget. Foto: Colourbox

275 kroner om måneden lyder måske ikke af så meget, men for de danskere, der er afhængige af ældrechecken, kan det gøre en kæmpe forskel.

Derfor glæder Ældre Sagen sig over Dansk Folkepartis forslag om at hæve ældrechecken med penge taget fra ulandsbistanden.

"Når man ikke har ret mange penge, er 3.000 kroner om året meget. Det kan f.eks. være en tandlægeregning," siger seniorkonsulent Claus Blendstrup til Newspaq.

Det er Dansk Folkepartis socialordfører Martin Henriksen, der i Jyllands-Posten i dag foreslår, at ældrechecken skal hæves med 4.100 kroner før skat. Det kommer til at koste en milliard kroner om året, og pengene skal taget fra ulandsbistanden.

Ældre Sagen mener, at flere penge til de fattigste ældre er en nødvendighed, men organisationen vil ikke blande sig i, hvor pengene kommer fra.

"Det forholder vi os ikke til. Vi ser på, at der er et forslag om at forbedre økonomien for pensionisterne. Hvordan man finder pengene, det er ikke noget, Ældre Sagen som sådan tager stilling til."

Socialdemokraterne og SF tager i Jyllands-Posten afstand fra forslaget.

I stedet foreslår de at hæve pensionstillæget med 5.000 kroner for alle, og det skal gøres med penge, der bl.a. bliver fundet ved at beskatte millionærerne. Det får Ældre Sagen til at klappe i hænderne.

"Jeg ville være et slemt skarn, hvis jeg ikke sagde, at en forhøjelse af pensionstilægget ville være at foretrække frem for en forhøjelse af ældrechecken," siger Claus Blendstrup.

Han understreger dog, at da 3/4 af landets pensionister får pensionstillæg, mens kun 1/4 får ældrechecken, vil det være markant dyrere at hæve tillægget fremfor checken. Ifølge S og SF vil det koste noget i retningen af 2,7 milliarder kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.