Advokat: Politiet for sløve i Samuelsens sag
Politiet burde på eget initiativ forlængst have gået igang med at efterforske sagen, hvor Anders Samuelsen har betalt sin søns narkogæld til en rocker-pusher. Foto: Niels Hougaard / POLFOTO
Politiet har ikke været hurtige nok til at efterforske sagen om Anders Samuelsens betaling af narkogæld til pusher, mener advokat.

Sydøstjyllands Politi har langtfra været hurtigt ude af startblokken i Anders Samuelsens narkosag.

I dag oplyser politiet, at man vil efterforske i sagen, hvor Liberal Alliances leder har betalt en narkogæld på op til 20.000 kroner til en pusher, der har forbindelse til Hells Angels.

Men politiet burde forlængst have været godt i gang med efterforskningen.

"Politiet burde selv have fulgt op på sagen, efter Anders Samuelsen kontakter dem. Det er svært at bebrejde ham, at der ikke er fulgt op, han har jo ikke politimyndigheden," siger advokat med speciale i straffesager Thorkild Høyer til Newspaq.

Han understreger, at Anders Samuelsen intet ulovligt har gjort ved at betale sin søns narkogæld. Men politiet burde være mere på stikkerne, for partilederen har ingen interesse i at sagen udvikler sig.

"Han har ikke brudt loven ved at betale gælden. Men hans søn kan have gjort noget ulovligt ved at købe kokain. Derfor kan man sige, at Anders Samuelsen ikke har den største interesse i at rode for meget op i sagen," vurderer Thorkild Høyer.

Derfor burde politiet være opmærksomme på at efterforske i sagen, lyder advokatens kritik.