Advokat fik tæsk af hushjælp i retten: "Det er den moderne klassekamp"
Den kendte advokat Eva Persson, der tirsdag blev dømt til at betale 90.000 kroner til sin tidligere hushjælp, har endnu ikke besluttet, om hun vil anke dommen til byretten. Foto: Henny Christensen/Avisen.dk/Morten Juhl/Scanpix
Den kendte advokat Eva Persson, der tirsdag blev dømt til at betale 90.000 kroner til sin tidligere hushjælp, har endnu ikke besluttet, om hun vil anke dommen. Ifølge hendes mand bør FOA, der har ført sagen imod parret, også gå efter landets kommuner, fordi de giver tilskud til familier, som har underbetalt hushjælp.

Det vidner om en decideret vendetta, hvis FOA ikke også går i flæsket på kommunerne.

Sådan lyder det fra Bjarke Salomonsen, der er samlever med den kendte advokat Eva Persson, som tirsdag blev dømt til at betale 90.000 kroner til parrets tidligere hushjælp, Doriana Gómez de la Torre, der ifølge retten i Lyngby var blevet underbetalt.

Fagforbundet FOA har ført sagen på vegne af den 25-årige spanske hushjælp, der fik 4.000 kroner i aftalt løn om måneden af det nordsjællandske par. 

Men FOA burde også lægge sag an mod landets kommuner, mener Bjarke Salomonsen. Ifølge ham er kommunerne nemlig med til at støtte, at andre danske familier kan underbetale sine husassistenter, når de bevilger et tilskud til familierne. 

- Vi har selvfølgelig tænkt os at spørge FOA, om de også vil gå efter kommunerne. Eller om de går efter os, fordi det er nemmere at gå efter en enkelt familie. Jeg vil næsten sige, at det er den moderne klassekamp, hvis FOA kun vælger at lægge sag an mod os, blot fordi vi har en adresse i Klampenborg, siger Bjarke Salomonsen.

Parret vil nu først nærlæse præmisserne for dommen, før de beslutter, om de vil anke den. 

FOA og Doriana Gómez de la Torre havde i fællesskab anlagt sagen med et samlet krav på 140.000 kroner, hvoraf de 90.000 kroner var lønefterbetaling beregnet efter husassistentens indkomst.

I dommen hedder det blandt andet, at Doriana Gómez de la Torres ansættelsesvilkår med den aftalte løn på 4.000 kroner om måneden er 'urimelig', og at den bedst sammenlignelige overenskomstmæssige løn skal sættes i stedet.

I en skriftlig udtalelse forklarer FOA-formand Dennis Kristensen, hvordan han ser dommen. 

- De vilkår, Doriana har arbejdet under, hører ikke hjemme i dagens Danmark. Ansættelsen må siges at være et kynisk forsøg på at finde et smuthul i lovgivningen og med klar hensigt om social dumping. Det er derfor en historisk vigtig sejr, at vi i dag har rettens ord for, at man ikke kan hyre en anden EU-borger til dumpingløn og uden rettigheder, udtaler han.