Akutbolig.dk Skævvridning i Københavns lejeboligmarked
PRM / Skævvridning i Københavns lejeboligmarked
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Akutbolig.dk

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes krav til antallet af værelser i deres kommende bolig, og sammenlignet det med udbuddet af ledige et til fire-værelses boliger i landets ti største byer.

Stor mangel på små lejeboliger

I København er de boligsøgende generelt mindre kræsne, og størstedelen søger blot et eller to-værelses lejeboliger. Udbuddet af disse to boligtyper udgør dog tilsammen kun 32% af de udbudte boliger i København, mens det sammenlagt er 70% af de boligsøgende, der er på jagt efter netop disse boliger.

Mængden af store lejeboliger overstiger efterspørgslen

Modsat er efterspørgslen på de større boliger langt mindre, skønt det er de lejeboliger der er flest af. Blandt de udbudte lejemål i København i 2018 var 37% af dem tre-værelses lejeboliger, og 32% var fire-værelses eller derover. Til gengæld var det sammenlagt kun 31% af de boligsøgende i København, der søgte lejeboliger med tre eller flere værelser.

Ifølge adm. direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl, skyldes skævvridningen på lejeboligmarkedet i hovedstaden 95 kvadratmeter-reglen, der betyder at nye boliger i København i gennemsnit skal være mindst 95 kvadratmeter store:

"Reglen skaber en ubalance i Københavns boligmarked, da det forstørrer kløften mellem udbud og efterspørgsel. Efterspørgslen skriger efter flere små boliger, og denne udvikling vil fortsætte så længe, at 95 kvadratmeter-reglen tvinger bygherrer til at bygge store boliger."

Se hele undersøgelsen her

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes præferencer i forhold til antallet af værelser. Undersøgelsen er baseret på data om 46.954 brugeres konkrete søgekriterier i landets ti største byer. Data om udbuddet af boliger er baseret på data om 21.031 boliger i de ti byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i 2018.

Kontakt:

Daniel Juhl Adm. direktør, Akutbolig.dk daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/skaevvridning-i-kobenhavns-lejeboligmarked?releaseId=13571294

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News