ÅRHUS

Sort og længselsfuld rock

Musikcaféen, Mejlgade 53, Århus C. Torsdag den 18. januar kl. 21.00. Entré: 70 kr.

Københavnske Green Concorde har debutalbummet Ten Cities lige på trapperne, og der varmes op til udgivelsen med denne koncert på Musikcaféen. Green Concorde spiller rock, der er sort i både stemning og udtryk. Desperat, råt og nådesløst og samtidig fyldt med længsler og begær. Bandet toppede i 2004 Det Elektriske Barometer og har siden blandt andet været med Spleen United på turné. Serveesser på Train

Train, Toldbodgade 6, Århus C. Fredag den 19. januar kl. 21.30. Entré: 50 kr.

Det energiske festband Tennis har varmet servearmen op til at levere det ene musikalske es efter det andet denne aften på Train. De seks musikere vil spille sig igennem en stribe superhits inden for pop, rock, hiphop og meget andet, og sangene leveres vanen tro iført tennis-outfit og med en umiskendelig energi mellem band og publikum.

En komisk løgnehistorie

Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé, Århus C. Fredag den 19. januar kl. 19.30. Entré: 190-260 kr.

Ulf Pilgaard og Dick Kaysø spiller to småt begavede politibetjente, som skal overbringe et ældre og halvdement ægtepar et tragisk budskab. Det er betjentene dog ikke meget for, og af frygt for at give ægteparret et chok får de viklet sig ind i et grotesk spind af løgne, som blot accelererer, indtil den ene misforståelse overgår den anden.

Det er Lisbet Dahl, der har iscenesat Løgn og Latin , som rummer noget af det sorteste humor, der længe er set på en teaterscene. Løgn og Latin er en dansk udgave af den engelske farce The Lying Kind fra 2002.

Underholdende jazz

Bent J, Nørre Allé 66, Århus C. Lørdag den 20. januar kl. 20.00. Entré: 30 kr.

Jazzbar Bent J. gentager succesen fra julen og inviterer igen den internationalt anerkendte altsax Jens Søndergaard indenfor. Søndergaard bakkes op af en trio, der igennem 1960 erne og 70 erne akkompagnerede alt, hvad der kan krybe og gå af store jazzstjerner. Med Mogens Lauridsen ved flyglet, Bent Knudsen på kontrabas og Janus Jørgensen ved trommerne bliver de til Lauridsen/Søndergaard 4. og sørger med statsgaranti for et par underholdende timer med jazzstandards i Skandinaviens ældste jazzbar.

Rap, ragga og r n b

Studenterhus Århus, Nordhavnsgade 1, Århus C. Lørdag den 20. januar kl. 20.00. Entré: 30-50 kr.

Studenterhuset holder Urban Unplugged-aften og overgiver scenen til ikke færre end seks bands fra Århus og det opland, der udgør resten af Danmark. Der bliver energipumpet live-musik i seks timer inden for genrerne

r’n’b, soul, rock, rap, ragga og reggaeton.

Det skrevne ord bliver til lyd

Café Gemmestedet, Klostergade 62, Århus C. Mandag den 22. januar kl. 20.00. Gratis entré.

Poetklub Århus står bag dette første oplæsningsarrangement i 2007, der er en digte.dk-aften. Scenen er forbeholdt poeter, der har en profil på hjemmesiden digte.dk, men alle er velkomne til at høre de skrevne ord blive til lyd og måske blive inspireret til egen digtning eller oplæsning.