Aalbæk: Hævnen har gode chancer
"Susanne Bier er noget så sjældent som en underholdende kvindelig filminstruktør, som kan forene både kunst og kommercialitet i nogle medrivende historier," siger Peter Aalbæk. Hun vandt en Oscar for "hævnen". Nu kan hun vinde endnu en pris. Foto: POLFOTO/Finn Frandsen
To danske film er nomineret til prisen som årets bedste europæiske film ved European Film Academy. Prisen uddeles i Berlin den 3. december.

Susanne Biers film "Hævnen" og Lars von Triers film "Melancholia er begge med i kapløbet om prisen som årets bedste europæiske film ved European Film Academy.

I alt skal seks film kæmpe om titlen. Men Peter Aalbæk, der står bag filmselskabet Zentropa, hvor filmene er lavet, mener, der er gode chancer for begge film - ikke mindst Susanne Biers Hævnen.

"Det er en film, der har fået en Oscar. Den er lavet af en kvinde fra et lille land, og så er den tilmed knaldende god," siger Peter Aalbæk til Newspaq.

Også Lars von Trier har en chance, da det kan tænkes, at filmbranchen vil give ham oprejsning efter balladen med hans naziudtalelser i Cannes, mener Aalbæk.

Begge instruktører er også nomineret til prisen som bedste instruktør.

Prisen uddeles i Berlin den 3. december.