Administration 

Sådan vælger du den bedste dyne

Forbrugerguides
Vælg den helt rigtige dyne

Indeholder sponsorerede links

Vil du gerne give din krop de allerbedste forudsætninger for at komme godt igennem natten, så du vil vågne op springfyldt med energi i både muskler og hoved?

Så kan det i den grad betale sig at kigge lidt på de forhold, som omgiver dig under din søvn. Her skal du bl.a. kigge på dit soveværelse ved at se på, om det giver de bedste forudsætning for en god søvn i forhold til bl.a. temperatur og mørklægning.

Det er også vigtigt at du vælger den seng der passer til din krop og om du har den bedste pude til dine behov.

Og så er det faktisk også vigtigt at kigge på, om du har den rette dyne.

Din dyne er nemlig bl.a. med at regulere din temperatur under søvnen, og hvis denne opgave ikke klares godt nok, vil du komme til enten at fryse eller svede, hvilket vil påvirke din søvn i en negativ retning.

Hvilket materiale skal du vælge?

Der findes et væld af forskellige typer af dyner, som hver især indeholder forskellige materialer. Her er den største og mest populære kategori dundyner, som er det foretrukne valg for rigtig mange mennesker.

En dundyne kan således også være et godt valg for dig, da denne type af dyne har mange gode kvaliteter og giver en høj komfort.

Men også dundyner adskiller sig, da der findes mange forskellige typer af dun, mens også en ting som bæreevne er noget, der gør, at det er en god idé at sætte sig lidt ind i tingene, inden du vælger ny dyne.

Hos Bedre Nætter kan du købe kvalitetsdyner med naturfyld

Hvad er bæreevne?

Den såkaldte ’bæreevne’ er vigtig at kende lidt til, når du køber ny dyne. Bæreevnen siger nemlig rigtig meget om dynens kvalitet og om dens evne til at isolere. Kort sagt kan det siges, at en dyne med en høj bæreevne som udgangspunkt er i en bedre kvalitet end dyner med en lav bæreevne.

Forskellige typer af dun

Det kan betale sig at vide lidt om de forskellige typer af dun, der findes i dyner, så du kan afgøre, hvilke dundyner der passer bedst til dig og dine præferencer.

Der findes hovedsagligt tre forskellige typer af dun i dyner. De er:

• Gåsedun
• Moskusdun
• Edderdun

Dyner med dåsedun har den fordel, at de kommer med en høj bæreevne, hvilket giver god isolering. Gåsedun er store dun med masser af luft omkring sig, hvilket også betyder, at din krop får gode forudsætninger for at ånde, mens den på samme tid holdes varm.

Moskusdun er til gengæld en del mindre, hvilket også giver en mindre dyne, hvorfor denne type er et godt valg for dig, der gerne vil dække dig med noget, der ikke er så stort og tykt som en gådedunsdyne. På samme tid har moskusdun dog også en rigtig god isoleringsevne.

Endeligt er der edderdun, som er de mest eksklusive dun. Det skyldes bl.a., at edderdunsdyner giver dig den absolut bedste isoleringsevne sammenlignet med alle andre dundyner. På samme tid er edderdun små, så du ikke får en stor og klodset dyne.

140x200 eller 200x220 - Bedre Nætter har alle størrelser i flere prisklasser