Administration 

Bedste hundedækken til store hunde

Forbrugerguides
Bedste hundefrakker og hundedækken

Indeholder sponsorerede links

Hvad er det bedste valg af hundedækken til din store hund? Og kan det overhovedet betale sig at investere i hundedækkener til store hunde? Vi gør dig klogere på, hvad du skal tage med i overvejelserne inden dit køb.

Du kender det sikkert fra dig selv: Vejen fra den varme seng og ud i den kolde bil i morgentimerne kan være ret så grum. Det samme gælder naturligvis for din firbenede ven, der givetvis er vant til at tilbringe størstedelen af døgnets timer i varme hundemadrasser eller klos op ad radiatoren. Der er derfor brug for noget nyttigt overtøj.

Hundedækkener falder ind under kategorien hundetøj – en kategori, der ofte har fået mange lystige kommentarer med på vejen, når man ser små pelsløse hunde spankulere rundt i baskerhuer og strikkede minitrøjer. Ser man bort fra de til tider aparte indslag i hundetøjskategorien, udfylder størstedelen af produkterne – og hundedækkener i særdeleshed – en meget vigtig funktion: at holde hunden varm under kolde forhold. Et vigtigt element for såvel de små som de store hunde.

Læs også vores guide om hundesenge til store hunde.

Som udgangspunkt er store hunde langt bedre til at holde på kropsvarmen grundet deres større muskelmasse, men der kan være flere årsager til, at selv de større hunde får brug for et hundedækken på eksempelvis de kolde, regnvåde efterårsaftener.

Flere hunderacer har deres oprindelse i det sydlandske og er derfor ikke genetisk skabt til at skulle håndtere kuldegrader. De kan både mangle den tykkere pels og isolerende underuld. Gode eksempler er fransk mastiff, beagle, korthårede mynder og bassethunde. Kortsnudede hunde er generelt også kendt for at blive grundigt afkølet, da de hurtigere trækker kold luft ned i lungerne. Gigtplagede hunde vil ligeledes altid have fordel af et hundedækken, så de stive led forbliver varme.

Herunder præsenterer vi dig for 3 af de bedste hundedækkener til store hunde.

Back On Track Regndækken u/foring – ultrafunktionelt hundedækken med en effektiv regnbeskyttelse

Det svenske topmærke Back On Track har lanceret flere innovative hundeartikler med tekstilet Welltex, som interagerer med hundens egen kropsvarme og sætter gang i blodcirkulationen. Det er bl.a. tilfældet med deres regndækken uden foring, som derfor er et særligt godt valg til større hunde med behov for ekstra varme, eksempelvis ved stive led.

Hundedækkenets primære funktion er imidlertid at beskytte hunden mod regn, og det har flere smarte funktioner, der modvirker indtrængen af regn og dermed gør det 100% vand- og vindtæt. Eftersom det fås i størrelserne 21-91 cm og har dobbelte kiler i front, passer det desuden til alle hunderacer, hvad enten din hund har en bred eller spinkel kropsbygning.

Om Back On Track Regndækken u/foring

Back On Track hundedækken/regndækken

Back On Tracks regndækken u/foring har et ret klassisk design med sin sorte farve og de synlige refleksdetaljer på siden. Det er samtidig en forholdsvis prisvenlig løsning, der vil appellere til en bred kundegruppe, særligt med tanke på de mange størrelser på hundedækkenet. Dog skal du have tanke på, at prisen varierer alt efter størrelsesvalg.

Den effektive vind- og regnbeskyttelse bliver bl.a. opnået via det slidstærke ripstop og de limede sømme. Andre praktiske detaljer tæller et dobbeltbælte på maven samt en ekstra nakkeflap, så der hverken trænger vand ind omkring maveregionen eller snoren. Regndækkenet har flere justeringsmuligheder over bryst, mave og ben.

Se Back On Tracks regndække her

Back On Track har i en årrække promoveret sig med rehabiliteringsprodukter til bl.a. heste og hunde, men også mennesker. De har erhvervet sig flere priser takket være den innovative Welltex-teknologi og bliver således betragtet som en velrespekteret aktør i branchen.

Fordele:

 • Passer til alle hunderacer – fås i mange størrelser
 • Med Welltex-tekstil – godt for blodcirkulationen
 • Med reflekser

Ulemper:

 • Fås pt. kun i en sort nuance

Specifikationer:

 • Regndækken
 • Produceret af Back On Track
 • Keramisk tekstil af typen Welltex
 • Vandtæt og vindtæt ripstop
 • Limede sømme
 • Flere justeringsmuligheder – bl.a. over bryst, mave og ben
 • Kan vælges i størrelserne 21-91 cm (mål fra skulderblad til halerod)
 • Sort design med reflekser på siderne

Hunter Uppsala Hundefrakke – hundedækkenet, der er velegnet til helårsbrug

Tyske Hunter er en af de producenter, der har påtaget sig opgaven med at designe hundeartikler til større hunde, herunder hundemadrasser og hundedækkener såsom modellen Uppsala Hundefrakke. Større hunde har gerne særlige behov. Det er f.eks. ofte forekommende, at leddene bliver udsat for en større belastning og derfor også blive mere slidte med alderen.

Du kan som hundeejer beskytte hundens stive led ved at gøre brug af hundefrakken Uppsala, der giver en god beskyttelse mod vind og regn året rundt med sit polyestermateriale og aftagelige fleeceforing.

Se hundefrakken Uppsala hos Canem.dk.

Om Hunter Uppsala Hundefrakke

Hunter Uppsala hundefrakke

Én af de store fordele ved at vælge Uppsala Hundefrakke er, at den tilbyder dig og din firbenede ven en smart 2 i 1-løsning, så du ikke behøver at investere i flere forskellige dækkener. I de lunere, men måske stadig regnfulde måneder kan din hund få stor glæde af den vandafvisende polyester, mens fleeceforingen kan knappes af og på, alt efter behovet for ekstra varme.

Hundefrakken sigter specifikt mod de større hunderacer, men kan tilpasses på flere forskellige måder. Det gælder bl.a. rundt om halsen, hvor du kan justere halsåbningen, ligesom stropperne ved bagbenene kan monteres alt efter behov. Dette sikrer, at stropperne ikke glider ned under gåturen. Der er også en række andre smarte detaljer, der vidner om den høje tyske kvalitet. Der er f.eks. gjort plads til, at du nemt kan fastgøre hundeselen midt på hundefrakken, så du er sikker på, at vovse ikke stikker af fra dig.

Prismæssigt ligger Hunters Uppsala hundefrakke i en god mellemklasse og er f.eks. dyrere end regndækkenet fra Back On Track og Hunters anden hundefrakke, Denali. Du skal være OBS på, at hundefrakken bliver dyrere, jo større den skal være.

Hvis du har problemer med at din hund trækker for meget når I går tur, bør du overveje om du ville have fordel af at bruge en god hundesele til hunde der trækker.

Fordele:

 • God til helårsbrug (2 i 1-design)
 • Med aftagelig foring
 • Vaskbar hundefrakke

Ulemper:

 • Bedst til store hunderacer

Specifikationer:

 • Hundefrakke
 • Produceret af Hunter
 • Vandafvisende polyester (yderside)
 • Fleeceforing (kan knappes af via trykknapper)
 • Kan vælges i størrelserne 55-80 (se størrelsesguide på Canem.dk)
 • Flere smarte justeringsmuligheder
 • Med reflekskanter Kan vaskes ved 30 grader

Hunter Denali Hundefrakke – prisvenligt hundedækken til vinterbrug

Hundefrakken Denali fra tyske Hunter sigter primært mod vinterbrug takket være sin fleeceforing. Så har du spottet, at din kære hund er særligt kuldskær i vintermånederne, har du her det perfekte overtøj. Produktet emmer af den høje kvalitet, som har kendetegnet Hunter-mærket gennem adskillige år.

Du kan få hundefrakken Denali med rygmål i intervallet 55-70 cm, og den passer derfor særligt godt til de lidt større hunderacer. På Canem.dk kan du se alle de specifikke mål. Prisen varierer alt efter størrelsen, men ligger på et ret fornuftigt leje – lige under Hunters Uppsala-jakke og Back On Tracks regndækken uden foring.

Se Hunters Hundefrakke her

Om Hunter Denali Hundefrakke

Denali hundefrakke

Hunter er et brand, der lægger stor kærlighed i udviklingen af produkter til de større hunde. Det kommer bl.a. til udtryk via de mange smarte løsninger, selv med de mere prisvenlige hundefrakker som Denali. Der er bl.a. blevet taget højde for, at hundefrakken skal kunne justeres på forskellige måder. Der er eksempelvis anvendt velcro i brystpartiet samt to justerbare mavebælter, så frakken kommer til at sidde perfekt, hvad enten du skal ud at gå, løbe eller cykle med din firbenede ven. På de lidt køligere dage er der mulighed for at folde kraven op, så hunden får en ekstra god beskyttelse mod vinden.


Denali er et hundedækken med en række fine kvaliteter, herunder reflekser. Polyesteren er også vandafvisende og fungerer derfor som et udmærket værn mod både lettere regnbyger og slud. Har du planer om at tage på længere regnvejrsture i ny og næ, kan det dog være smart at supplere Denali-jakken med et regndækken.  

Fordele:

 • Prisvenlig model
 • Med foring
 • Gode tilpasningsmuligheder

Ulemper:

 • Vandafvisende, men til lange regnvejrsture er det bedst med et regndækken

Specifikationer:

 • Hundefrakke
 • Produceret af Hunter
 • Vandafvisende polyester (yderside)
 • Fleeceforing Kan vælges med rygmålene 55-70 cm (se størrelsesguide på Canem.dk)
 • Flere smarte justeringsmuligheder, bl.a. via velcro ved brystet og justerbare mavebælter
 • Med reflekser i kantsyningerne
 • Kan vaskes ved 30 grader

Du bør overveje følgende, når du skal købe et hundedækken til store hunde:

 • Har din hund brug for et hundedækken? Ryster din hund af kulde under gåturen? Eller har den det relativt fint med de lidt køligere forhold? Vurdér nøje hundens behov, så du ikke pakker den unødigt meget ind under gåturen. Er din hund særligt kuldskær eller gigtplaget, kan det være en idé at gå specifikt efter et hundedækken med foring.
 • Hvilken størrelse skal du vælge på dit hundedækken? Hundedækkener giver ofte en mindre bevægelsesfrihed ved skulderpartiet end meget af det klassiske hundetøj. Det er derfor vigtigt, at det sidder godt på hunden og ikke virker distraherende. Følg producentens størrelsesguide. Vurdér her, hvor mange cm størrelsen kan justeres med.
 • Reflekser på dit hundedækken? Du køber som regel et hundedækken for at holde din hund varm i årets kolde måneder. Det indebærer givetvis også en del ture i vintermørket. Sørg for at vælge en model med gode reflekser, så din firbenede ven bliver spottet i god tid af bilister og cyklister.
 • Hundedækken som regnslag? Flere hunde er ikke specielt vilde med regn – og måske vil du også gerne undgå at få en alt for våd hund med hjem i sofaen. Mange hundedækkener er vandtætte, mens andre er vandafvisende.
 • Design på hundedækkenet? Hundedækkener fås i en lang række forskellige designs, herunder en bred farveskala, og flere med tilbehør såsom små tørklæder. Der er derfor rig mulighed for at gå efter smarte designs. Det er dog stadig vigtigt, at de opfylder deres funktion og kan give hunden den fornødne beskyttelse mod de kolde forhold.

FAQ

Har store hunde brug for hundedækkener?

Det kommer meget an på hundens individuelle behov. Særlige hunderacer med sydlandsk oprindelse – eller kortsnudede hunde – kan have det sværere med kulde grundet deres genetik, også selvom de rent størrelsesmæssigt burde have bedre forudsætninger for at holde på varmen end de mindre hunde. Gigtplagede hunde bør i særlig grad beskyttes mod kulden ved hjælp af et hundedækken.

Hvad skal jeg tænke på, når jeg køber et hundedækken?

Følg først og fremmest producentens størrelsestabel, så du vælger den rette størrelse og kan justere dækkenet i det ønskede interval. Herefter kan du foruden design kigge på funktioner som reflekser, foring og vandafvisende egenskaber.

Hvad er det bedste valg af hundedækken til store hunde?

Ofte kan de større og tungere hunderacer få problemer med gigt og hoftedysplasi. Her kan det være en god idé at vælge et hundedækken med en varmere foring, så de stive led får tilført en ekstra varme. Hunde er dog ikke ens – og du skal derfor selv kunne vurdere, hvad der passer bedst til din hund.