Administration 

5 gode grunde til at få en god nattesøvn

Forbrugerguides
5 fordele ved god søvn

Indeholder sponsorerede links

Du har sikker før hørt, at en god nattesøvn er meget vigtig. Men hvorfor er det helt præcist, at det forholder sig sådan? Det kan du læse mere om her i artiklen, hvor vi giver dig 5 gode bud på, hvorfor du bør prioritere at få tilstrækkeligt med søvn hver nat.

1. Søvn hjælper på hukommelsen
Et af formålene med søvn er at få renset ud i din hjerne. Når du sover, bliver der således gjort ”hovedrent” oppe på øverste etage, så du får plads til nye indtryk og ny viden dagen efter.

Når der bliver ryddet op i hjernen under søvnen, hjælper det desuden til, at du får en bedre hukommelse, hvilket vil komme dig til gavn i en lang række forskelige situationer i det daglige.

2. Søvn hjælper dig til at lære bedre
Hvis du er studerende eller har et job, hvor du har behov for at optage meget viden hver dag, er en god søvn helt afgørende for succes i dit felt.

Når du sover, bliver der som nævnt ryddet op i hjernen, og denne proces er rigtig vigtig for, at der er plads til nye informationer og ny viden den efterfølgende dag.

Få en god pris - og 100 dages prøvetid - på en ny lækker seng hos Nordic Dream

3. Søvn giver dig mere energi dagen efter
Dette er måske indlysende, men det er ikke desto mindre noget, som mange tilsyneladende glemmer i det daglige.

Men det er simpelt, for hvis du ikke sover nok, vil du ikke have nok energi til den efterfølgende dag, hvorfor alle mennesker kan nyde gavn af tilstrækkeligt med søvn, når det kommer til at klare sig godt på både jobbet, på studierne og i den daglige omgang med venner og familie.

Læs vores guide til hvordan du vælger den bedste seng for dig.

4. Søvn mindsker risikoen for sygdomme
Når din krop og din hjerne får en tilstrækkelig mængde med hvile hver nat, betyder det også, at den er i tiptop stand til at kæmpe imod sygdom og holde din krop rask.

Derfor spiller søvn en rigtig stor rolle for dit overordnede helbred, hvorfor det i den grad er i alle menneskers interesse at få en god og tilstrækkelig søvn hver nat.

5. God søvn giver godt humør
Når du er rask, energisk og har fået en god nats søvn, er du simpelthen bare i bedre humør.

Du har sikkert selv prøvet, hvordan en hård nat kan påvirke den efterfølgende dag i en negativ retning, hvilket skyldes, at der er en klar sammenhæng mellem, hvor meget du får sovet, og hvor glad og veltilfreds du føler dig dagen efter.

Spar op til 60% på en kontinental- eller elevationsseng hos Nordic Dream