VORES VALG

940 stemmer kan flytte mandat fra R til K

Fintællingen er i gang, og bliver der fundet 940 konservative stemmer ryger et tillægsmandat fra rød til blå blok.
Som et plaster såret efter gårsdagens afklapsning, skal der kun 940 stemmer til, for at Konservative får endnu et mandat.
Som et plaster såret efter gårsdagens afklapsning, skal der kun 940 stemmer til, for at Konservative får endnu et mandat. Foto: Klavs Bo Christensen / POLFOTO

Valget i går var til tider et drama, og det er ikke helt slut endnu. Finder fintællerne 940 konservative stemmer, ryger et tillægsmandat nemlig fra De Radikale til de yderst minimerede Konservative.

Det skriver pol.dk.

Selvom valget endte med en forholdsvis sikker rød sejr, var dramatikken alligevel stor undervejs. På et tidspunkt lå de partier, der foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister, til 88 mandater, mens Lars Løkkes støtter lå til 87.

Et tillægsmandat gik da til De Radikale, og humøret steg igen hos Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten, men det mandat kan faktisk ryge tilbage over midten og lande hos De Konservative.

Det kræver, at fintællerne finder 940 stemmesedler, hvor krydset er sat ved K. Det vurderes dog som yderst usandsynligt, at der kunne gemme sig så mange stemmer til så lille et parti, som Konservative ved Folketingsvalg 2011 er blevet.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.