73 timer i biffen sikrer guld til filmfreaks
Der skal skrues op for tricks og tændstikker i øjnene, når filmnørder i hele norden skal til filmkignings-mesterskab i weekenden. Foto: colourbox.com
En skør konkurrence om at se film i længst tid er startet i dag. Sidste års vindere så film i 73 timer og 38 minutter uden at sove.

De fleste kender følelsen af at døse hen i sofaen til søndagsfilmen. Men den følelse skal skubbes langt væk for 54 filmnørder, der i weekenden konkurrerer om at vinde Skandinavisk Mesterskab i Filmkigning.

Konkurrencen er startet i dag klokken 16, og de 54 deltagere stiller op i 18 hold af tre personer. Der er seks hold fra hvert skandinavisk land.

Og reglerne er simple.

Se film, indtil du falder i søvn og prøv at lade være med at falde i søvn.

I år er det anden gang, konkurrencen bliver holdt. Sidste års vindere var et norsk hold, der så film uden at sove i 73 timer og 38 minutter.

Deltagerne sidder i HiFi-butikker i hele Skandinavien og kigger film. Og interesseret publikum kan såmænd følge deltagernes kamp mod søvnen direkte på nettet.

Og det kan måske blive mere underholdende, end det lyder. Der er nemlig mange tricks til at holde sig vågen så længe:

"Vi er klar på at klare over tre døgn ved hjælp af tabasco, citron, elektriske fluezappere, store baljer med isvand og en masse andet, som bliver gemt oppe i ærmet," fortæller Brian Lyhne fra Team Aalborg.

"Brydekampe og lussinger er også tilladt," siger Anne Nygaard fra Team København.

Ringenes Herre-trilogien, flere udgaver af James Bond og Sex and The City er blandt andet med på programmet.

Konkurrencen arrangeres af HiFi Klubben i samarbejde med SF Film.