72-årig buschauffør overfaldet af vred bilist: Klager over politiet

Svend Børge Hansen fik et stort blåt mærke, men sagen er blevet afvist.
Jeg tror, han havde slået mig, hvis ikke min kollega var kommet for at afløse mig, siger Svend Børge Hansen til Avisen.dk.
Jeg tror, han havde slået mig, hvis ikke min kollega var kommet for at afløse mig, siger Svend Børge Hansen til Avisen.dk. Foto: Privat

Svend Børge Hansen kunne mærke bilistens negle helt ind til knoglen, og dagen efter tonede et stort blåt mærke frem på hans underarm.

Den 72-årige buschauffør fra Hjerting ved Esbjerg blev overfaldet på arbejde tilbage i juni 2016, og siden da har politiet og Sstatsadvokaten afvist, at bilisten skal straffes. Sagen er under bagatelgrænsen, lød det fra statsadvokaten.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Nu har Svend Børge Hansen dog valgt at klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, fordi han føler, at politiet har behandlet ham elendigt.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Begrundelsen for min klage er dels, at jeg trods sagens alvor løbende er blevet mødt med, hvad jeg kalder nedladende og arrogante udtalelser af politiet i Esbjerg, når jeg har henvendt mig telefonisk. Og dels af den langsommelighed, politiet har udvist. Der er stort set kun sket noget, når jeg har rykket, siger Svend Børge Hansen til Fagbladet 3F.

"Han tændte af"

Han fortæller til Avisen.dk, hvordan han den skæbnesvangre dag sidste sommer røg i klammeri med en vred bilist. Svend Børge Hansen var på vej til at blive afløst, inden han skulle til en times pause. Han kunne dog ikke styre bussen forbi en bil, der holder i vejen ved Rutebilstationen i Esbjerg. Svend Børge Hansen bad bilisten om at flytte bilen.

- Og så tændte han totalt af. Han griber fat med venstre hånd og borer fingrene helt ind til knoglen. Det virkede meget professionelt, for det er ellers ikke lige til at få sådan fat i min arm. Det gjorde rigtig ondt, og det var som om, min arm blev blokeret. Jeg tror, han havde slået mig, hvis ikke min kollega var kommet for at afløse mig, siger Svend Børge Hansen til Avisen.dk.

Han anmeldte sagen til Syd- og Sønderjyllands Politi. De endte dog – ligesom Statsadvokaten i Viborg – med at henlægge sagen.

Det er ikke vold

Vicestatsadvokat Michael Møller Hansen har tidligere fortalt til Fagbladet 3F, at juristerne har vurderet, at der ikke er tale om vold efter straffeloven.

- Der er blå mærker, men dem får nogle mennesker meget let. Mærkerne kan ikke lægges til grund for, at der er tale om vold. Jeg forstår godt, at Svend Børge Hansen kan føle det som et overgreb, men vores vurdering er, at vi ikke kan bevise, at episoden er så grov, at der er tale om vold i strafferetslig forstand, sagde han til Fagbladet 3F i februar.

Svend Børge Hansen er særligt provokeret af bemærkningen om, at han skulle have nemt ved at få blå mærker.

Og det har altså været med til at udløse klagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Her har Svend Børge Hansen dog fået at vide, at man vurderer, at sagen hører til politiet og Statsadvokaten i Viborg, og her er klagen altså nu endt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.