3F graver efter snavs hos borgerlige ministre
Helle Thorning er imod feje metoder. Nu prøver 3F at støtte rød bloks valgkamp ved at sende smudsige historier om blå ministre i omløb. Foto: Kim Agersten / POLFOTO
Rød blok tordnede imod beskidte tricks. Nu bruger 3F de samme tricks for at støtte oppositionens valgkamp.

3F bruger nu de samme tricks, som rød blok tidligere har beskyldt regeringen for at benytte.

Den røde fagforening har nemlig hyret det private firma Kaas & Mulvad til at lede efter snavs og snask hos de borgerlige ministre. Det skriver Ekstra Bladet, som også skriver, at de har modtaget lækkede historier, med et slet skjult ønske om, at medierne skulle følge op på dem.

"Vi ønsker at føre en positiv valgkamp", sagde den socialdemokratiske leder, Helle Thorning-Schmidt i efteråret, med henvisning til rygterne om, at Venstre skulle have ansat fire medarbejdere udelukkende til at grave dårlige historier frem hos oppositionspartierne.

Også Henrik Sass Larsen forsikrede, at partiet "ikke som Venstre har ansat folk til at sidde og grave snavs frem".

Men nu forsøger den magtfulde fagforening 3F angiveligt at støtte rød bloks valgkamp ved systematisk at søge aktindsigt i de borgerlige ministres forbrug af luksusmad, drinks, udlandsrejser, og andet, som kan tage sig uheldigt ud i skatteydernes øjne.

3F har ikke dog selv anmodet om oplysninger i ministerierne, men hyret Kaas & Mulvad, to journalister med speciale i at grave historier frem. Derefter har de lækket historierne til Ekstra Bladet.

Henrik Sass Larsen synes, det lyder "meget mærkeligt", at 3F bruger et privat firma til at lede efter snavs på borgerlige ministre.

Hos 3F er man ikke meget for at svare direkte på, hvad der er foregået og hvorfor.

"Der bliver jeg dig svar skyldig. Vores journalister på Fagbladet sender byger af ansøgninger om aktindsigt af sted. Jeg ved faktisk ikke, om de har samarbejdet med 'Kaas & Mulvad' om det her. Så jeg kan ikke forklare dig hvorfor", siger 3F's kommunikationschef Palle Smed .

Kilde: Ekstra Bladet