3F: "De andre tør ikke måle sig med os"
3F kradsede næsten to milliarder kroner ind til deres medlemmer sidste år. Det Faglige Hus kritiserer Poul Erik Skov Christensen og Co. for at være lidt for dygtig med lommeregneren.   Foto: Polfoto/Linda Johansen
Poul Erik Skov Christensen afviser, at 3F vrider lommeregneren for at få flotte resultater.

Invaliderende ulykker, forkrøblede sind og ulovlige fyringer egner sig ikke til sammenligning.

Det mener flere fagforeninger, som afviser at lade sig måle i kroner og øre på evnen til at hjælp medlemmer i nød.

Det Faglige Hus anklager 3F for at vride lommeregneren for at få ekstra flotte resultater, som kan sætte konkurrenter i mindre flatterende lys.

Det afviser forbundsformand Poul Erik Skov Christensen blankt.

"Selvfølgelig gør vi ikke det. Vi har tværtimod valgt en anerkendt opgørelsesform. For det er korrekt, at nogle af de beløb, vi medregner, er kapitaliserede erstatninger eller udbetalinger, og her følger vi Arbejdsskadestyrelsens kapitaliseringsmodel, som er den mest retvisende måde at gøre lige netop de beløb op på," siger han.

Kunne tælle meget mere med

I virkeligheden opgør 3F den samlede værdi af hjælp til medlemmerne på en meget konservativ måde, mener Poul Erik Skov Christensen.

"I virkeligheden skulle vi tælle meget mere med. Så skulle vi jo også tælle arbejdsmarkedspensioner med, lønstigninger, som hentes hjem via overenskomsterne, lokale forhandlinger i virksomhederne og meget mere," siger han.

Hvad mener I om, at andre fagforeninger afviser at deltage i en sammenligning med henvisning til, at de ikke finder jeres opgørelsesmetode korrekt?

"Det synes jeg er ærgerligt. Vi bruger jo en anerkendt og konservativ opgørelsesmetode, så det er da nærliggende at tro, at de andre fagforeninger ikke tør gå ind i en sammenligning," siger han.

I 2011 hentede 3F i gennemsnit 5.516 kroner ind per medlem. Det placerer dem - så vidt vides - i spidsen af feltet over fagforeninger, når det kommer til at hjælpe medlemmer efter arbejdsskader, uberettigede fyringer eller fusk på lønsedlen.

"De burde lægge tallene frem"

Det Faglige Hus nægter at lade sig måle i kroner og øre, men vil kun deltage, hvis man sammenligner antal vundne sager inden for de enkelte sagskategorier - som for eksempel uberettiget fyring, arbejdsskader og konkurser.

Den invitation gør ikke indtryk på 3F.

"Det Faglige Hus må stå på mål for den kvalitet, de leverer til deres medlemmer. Vi lægger vores tal åbent og ærligt frem. Det burde de også gøre," lyder svaret fra Poul Erik Skov Christensen.

Kan kvalitet måles i kroner?

Avisen.dk har spurgt en række fagforeninger, hvor mange penge, de hentede hjem til medlemmerne i 2011.

 

Flere har afvist at medvirke med begrundelsen, at de enten ikke kan eller vil skaffe et tal, som lader sig sammenligne.

 

  • 3F: 1,9 mia. kr. til 344.396 medlemmer = 5.516 kr. per. medlem
  • HK: 432 mio. kr. til 243.306* medlemmer = 1.775 kr. per medlem
  • Krifa: 332 mio. kr. til 131.092 medlemmer = 2.540 kr. per medlem
  • Business Danmark: 71 mio. kr. til 25.737 medlemmer = 2.777 kr. per medlem

 

* Medlemstallet er justeret for medlemmer, der er på pension eller førtidspension, og som dermed ikke er berettiget til juridisk bistand.