3500 soldater forbereder sig efter OL-brøler
De Olympiske Lege omtales som den største enkeltstående sikkerhedsoperation i Storbritannien nogensinde i fredstid. Foto: AP / POLFOTO
Sikkerhedsgiganten G4S er snublet i sine forberedelser til De Olympiske Lege, så forsvaret må træde til.

Den britiske regering bekræfter torsdag, at man vil udkommandere 3500 ekstra soldater til sommerens olympiske lege. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Beslutningen er truffet for at lukke et sikkerhedshul under den kolossale sportsbegivenhed, der starter om blot to uger.

Problemerne er opstået, fordi det private vagt- og serviceselskab G4S har svært ved at skaffe og oplære de 10.000 vagter, som firmaet kontraktligt har lovet at levere.

Det risikerer at ramme sikkerhedsgiganten - som er børsnoteret både i London og København - på pengepungen.

Flere britiske politikere siger torsdag, at vagtproblemerne bør få finansielle konsekvenser for koncernen.

OL i London opfattes som et prestigeprojekt for G4S, og ifølge The Guardian er kontrakten vurderet til 284 millioner pund, hvilket svarer til knap 2,7 milliarder kroner.

G4S selv beklager, at der har været forsinkelser i ansættelsesprocessen, men lover en stor indsats for at leve op til kontrakten.

I en udtalelse skriver G4S, at der "arbejdes ekstremt hårdt" på at træne og baggrundstjekke yderligere 9000 vagter ud over de 4000, der allerede er ansat.

Selskabet skal levere 10.000 vagter, men ansætter reelt flere for at dække eventuel sygdom, frafald og andre uforudsete forhold.

Der tages ingen chancer med sikkerheden under De Olympiske Lege. Det omtales som den største enkeltstående sikkerhedsoperation i Storbritannien nogensinde i fredstid.

Den engelske efterretningstjeneste, MI5, vurderer truslen mod OL som "alvorlig", og derfor har flere end 500 agenter knoklet i mange måneder for at optimere sikkerheden i London.

Flådens største krigsskib, HMS Ocean, bliver stationeret på floden Thames, der løber gennem London. Samtidigt står fire Typhoon-jagerfly klar til at gå på vingerne sammen med bevæbnede kamphelikoptere.

De væbnede styrker i Storbritannien stiller i alt omkring 17.000 af deres tropper til rådighed under OL.