24-årig skjulte sig for politiet efter dobbelt trafikdrab
En 24-årig mand, som politiet har ledt efter i omkring en måned, er nu blevet varetægtsfængslet.
Midt- og Vestsjællands Politi har fundet en 24-årig mand, som de har ledt efter i en måned. Manden er sigtet for uagtsomt manddrab.
Midt- og Vestsjællands Politi har fundet en 24-årig mand, som de har ledt efter i en måned. Manden er sigtet for uagtsomt manddrab. Foto: Colourbox/free

En 24-årig mand, der er blevet sigtet for uagtsomt manddrab efter en trafikulykke, er onsdag blevet varetægtsfængslet indtil 22. december.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, som har ledt efter manden i omkring en måned.

Trafikulykken, som skete 20. oktober, kostede et ældre ægtepar livet.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi vurderede, at den 24-årige kørte så hensynsløst i forbindelse med ulykken i Jyderup, at han burde varetægtsfængsles.

Men Retten i Holbæk mente ikke, at der var grundlag for fængslingen og valgte derfor at løslade ham.

Landsretten var derimod enig med anklagemyndigheden og omgjorde byrettens kendelse.

Men siden da har den 24-årige holdt sig skjult, indtil det lykkedes politiet at få fat i ham tirsdag.

Ved dagens grundlovsforhør skulle Retten i Holbæk derfor kun sætte en frist på varetægtsfængslingen, som blev indtil slutningen af december.

Ulykken skete i krydset mellem Skovvejen og Amtsvejen/Kalundborgvej ved Jyderup på Vestsjælland. Et ægtepar på 85 og 89 år mistede livet.

Ved krydset er der svingbaner til højre og venstre, der er adskilt af en spærreflade. Den 24-årige mand kørte i en varevogn, og han valgte at køre ind over spærrefladen og uden om de andre biler.

- Han kører ud i krydset, hvor lyset i hvert fald er skiftet til gult og ifølge nogle vidner allerede til rødt, fortalte politiets vagtchef René Søe Pedersen dengang til Ritzau.

I krydset ramte den 24-årige det ældre pars bil, og de blev begge dræbt. Selv slap den bilisten fra ulykken uden alvorlige skader.

En bilinspektør var - som altid ved alvorlige ulykker - ude for at undersøge både ulykkesstedet og de implicerede biler.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.