2007 vrimler med film-gensyn
Die Hard , Rambo , Spider Man , Harry Potter . Alle eksempler på film, man ikke sådan lige kan slå ihjel. 2007 står i fortsættelsens tegn, med masser af såkaldte sequels, der på forhånd sælger masser af billetter

Man ser det for sig. Festen 2 , Italiensk for viderekomne eller hvad med Efter Skilsmissen – opfølgeren til sidste års publikumshit Efter Brylluppet . Nej, vel?

For i Danmark bliver biografentusiasterne endnu ikke spist af med konceptuelle fortsættelser (udover de folkekære familiefilm, naturligvis), mens det i Hollywood efterhånden er kutyme at brygge endnu flere strimler på enhver egnet succes.

Gensyn i 2007

For nu at starte med de største heltemøder i 2007, så byder foråret på både tredje omgang med Spider Man (hvor Tobey Mcguire bliver viklet ind i et indtil videre ukendt plot) og filmatisering nr. 5 (ud af seks foreløbigt planlagte) fra Harry Potter-universet. Harry Potter og Fønix Ordenen hedder dette møde med blandt andre den modbydelige Lord Voltemort.

Og så er den aparte kaptajn Jack Sparrow også allerede tilbage med en kapsejlads mod verdens ende med titlen Pirates of the Caribbian: At Worlds End .

Gamle drenge

I år er dog også året, hvor et par efterhånden klassiske actionstjerner bliver støvet af og sendt på mission. I Rambo IV - Pearl of the Cobra skal Stallones énmandshær en tur til Burma for at redde nødstedte nødhjælpsarbejdere, mens Bruce Willis med John McClane atter bliver sat ind mod terrorister i Live Free or Die Hard og måske i denne fjerde omgang får sagt sit allersidste yippee-ki-yay, motherfucker .

Kan man ikke slå fænomenet ihjel, så kan man altid fortælle historien før historien, i Hollywood kaldet en prequal. Som for eksempel med Star Wars ( A New Hope kommer i øvrigt i en 3D-udgave i år) og som med sidste års Motorsavsmassakren . I Hannibal Rising , den fjerde film om Hannibal Lector får vi således – som i romanen – baggrundshistorien for dræberdoktorens trang til menneskeædende kød.

Mindre blodigt bliver det sandsynligvis i Shrek den Tredje , der til august er klar med et rablende trone-opgør, hvor selveste Justin Timberlake er med på rolle-listen.

Mere action

Instruktør Steven Soderbergh leger igen med Brad Pitt, Matt Damon og George Clooney i forbryderdramaet/komedien Oceans Thirteen . I år over for Al Pacino. I National Treasure 2 (med titlen The Book of Secrets ) er det stadig Nicolas Cage og Harvey Keitel, der jagter skatte – denne gang for at finde sandheden bag likvideringen af præsident Lincoln.

Endelig er Frank Miller og Robert Rodriquez tilbage med mere tegneserie-vold i Sin City 2 , der allerede i 2008 får sig en søster mere med Sin City 3 . Også tegneseriefigurerne fra De Fantastiske Fire får genopladet deres superkræfter i to eren Rise of the Silver Surfer .

Det var blot de vigtigste eksempler på årets opfølgere, og nu tænker du måske: »Ja, ja, det er meget fint alt sammen, men 1 eren er jo alligevel altid den bedste«. Der siger jeg så: Tænk Alien , tænk Mad Max , tænk Indiana Jones . Angående sidstævnte er Harrison Ford og Sean Connery i øvrigt langt om længe klar med en 4 er i 2008. I en alder af 66 og 77 år. Det er åbenbart aldrig for sent at forsøge igen.

Klassiske fortsættelser:
Indiana Jones
Rocky
Rambo
Terminator
Highlander
Star Wars
Politiskolen
Alien
Tilbage til fremtiden
Dødbringende våben
Dirty Harry
Mad Max
Fredag d. 13
Nightmare On Elm Street
Høj Pistolføring