20.000 britiske postjob i fare

Mangel på breve medfører massefyringer i England, hvor det netop er vedtaget, at The Royal Mail skal privatiseres.
Ligesom i Danmark går det stærkt nedad bakke for brev- og pakkepost i England. 20.000 postbude skal fyres, fordi de mangler breve til omdeling.
Ligesom i Danmark går det stærkt nedad bakke for brev- og pakkepost i England. 20.000 postbude skal fyres, fordi de mangler breve til omdeling. Foto: Colourbox

Der er langt mellem de gammeldags breve i Storbritannien, og derfor står 20.000 postarbejdere til at miste jobbet.

Antallet af breve af faldet med 20 procent på fem år, og det ventes at faldet vil fortsætte med fem procent om året.

Som en direkte følge vil antallet af postkoncerner vil blive halvveret inden for de næste fem år, skriver The Telegraph.

De 20.000 postarbejdere, der nu får en fyreseddel, er ikke alene om at miste jobbet hos Royal Mail.

I forvejen har 65.000 fuld- og deltidsansatte postarbejdere forladt virksomheden siden 2002. Bare i det forløbne år er 5.500 blevet fyret.

Selv om Royal Mails fremtid er dyster, hæver topchefen Moya Greene en gigant-gage, der er tre gange større end den britiske premierministers løn.

Lønnen har vakt røre i Storbritannien, hvor politikerne netop har vedtaget at privatisere Posten. I den forbindelse sagde Postens minister Ed Davey, at han ikke ville tillade, at direktører tjener kassen på privatiseringen.

"Det er vores hensigt, at vi får mest muligt for skatteydernes penge. Det står klart, at vi ikke vil se nogen få overdrevne og urimelige overskud som følge af denne proces," sagde Ed Davey.

Kilde: The Telegraph

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.