16.000 betjente på gaderne i London
For fjerde dag i træk er der optøjer i England, hvor urolighederne også breder sig til andre byer end London. Foto: Lewis Whyld / POLFOTO
Britisk politi ruster sig til natten, hvor optøjerne ventes at blive endnu værre end i går.

Normalt er der under 3000 betjente i Londons gader. I aften er der 16.000, skriver BBC.

Og det kan danske Tine, som bor i London, bekræfte.

"Jeg arbejder inde på Bond Street midt inde i centrum. Alle butikkerne lukker, og der er så meget politi i gaderne. Bare nu når jeg kigger ud af vinduet fra mit kontor, kan jeg se fem betjente, der står og holder vagt," siger hun til Newspaq.

Hun fortæller også, at mens hun ikke har mærket meget til urolighederne indtil nu, så er det hele pludselig kommet tættere på.

"Nu begynder det at komme ind til centrum, hvor det før har været ude i zone to og zone tre. Det er en smule ubehageligt. Vi skal ud og spise i aften, men vi begynder at være lidt i tvivl, om vi skal gøre det," siger hun.

Det seneste tal fra politiet er, at der er 563 mennesker anholdt, hvoraf 105 er blevet sigtet.

Samtidig er Scotland Yard begyndt at frigive overvågningsbilleder fra gaden, hvor man kan se ansigter på bøller, som politiet vil have fat i.

Det er kun de første af mange billeder, som vil blive brugt i efterforskningen, oplyser Scotland Yard ifølge BBC.

"Vi vil ikke tolerere den vold, der har været set i dele af London. Vi har dit billede, og vi beder Londons borgere om at identificere folk, der var involveret i kriminalitet i aftes. Vi vil anholde dig inden for de kommende dage - hvis det er nødvendigt om uger og måneder. Så stop nu, for vi vil være talrigt til stede i aften," lyder den direkte tv-melding til uromagerne fra politiinspektør Simon Foy.

Han henstiller desuden i kraftige vendinger til britiske forældre om at holde deres børn inden døre, fordi der er tale om alvorlig kriminalitet i gaderne.

Mens optøjerne altså breder sig ind i London, breder de sig samtidig ud i resten af England.

I Birmingham, Liverpool, Nottingham og Bristol er der forventninger om uroligheder, og allerede først på aftenen er der meldinger om butiksplyndringer og biler sat i brand i byerne Wolverhampton og West Bromwich, som ligger i nærheden af Birmingham.