11.100 kroner for at komme ind i København

S og SF's betalingsring bliver dyr for pendlere. 25 kroner hver vej i myldretiden.
SF vil hellere have mylder i bus og tog end mylder på motorvejen.
SF vil hellere have mylder i bus og tog end mylder på motorvejen. Foto: Søren Møller Jensen /Newspaq

Det kommer til at koste 25 kroner, hver gang man skal ind eller ud af København i myldretiden. En pendler, der kører i bil til arbejde hver dag, kommer dermed til at betale 11.100 kroner om året.

Det fremgår af S og SF's planer for den meget omstridte betalingsring. Planen er blevet lagt frem efter massivt pres fra Venstre og flere omegnsborgmestre.

Uden for myldretiden bliver prisen lidt lavere. Mellem klokken 9 og 15 skal man af med 15 kroner, mens man kan slippe med en tier om aftenen mellem kl. 18 og 21.

"Vi ønsker en betalingsring fordi, der er åbenlyse problemer med at komme ind til København om morgenen og i myldretiden i det hele taget. Folk spilder rigtig lang tid i trafikken. Selvfølgelig skal man lave en realistisk vurdering af, hvad det koster, for det er klart, at det er noget, der interesserer familierne, siger Helle Thorning-Schmidt til Berlingske.

Udspillet viser også, at betalingsringen kommer til at løbe langs Ring 2.

S og SF forventer, at biltrafikken i byen vil falde med 35 procent, når ringen bliver indført. Samtidig bliver det billigere at bruge den kollektive trafik. Halvdelen af de to milliarder kroner, som man regner med at tjene i kunne opkræve i bompenge, skal nemlig gå til at sætte billetpriserne ned i busser og tog i hovedstadsområdet.

Betalingsringen ventes at komme i brug ved årsskiftet 2013/2014, hvis S-SF vinder valget.

Kilde: Berlingske http://www.b.dk/politiko/her-skal-betalingsringen-ligge

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.