103-årig tidligere beboer donerer arv til plejehjem
Randers Kollektivhus har holdt koncert med Johnny Reimar efter en kvinde efterlod en stor arv. Foto: Google Street View og Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix/arkiv
Der er fortsat masser af oplevelser tilbage i stor arv, som kvinde efterlod til plejecenter i Randers.

Sikke en fest beboerne har på plejecentret Randers Kollektivhus.

Siden en anonym nu afdød 103-årig kvinde - og tidligere beboer - efterlod dem en arv på intet mindre end 600.000 kroner, har der stået musik, rejser og god middag på programmet.

Og så er pengene slet ikke brugt endnu. Det fortæller lederen af Randers Kollektivhus, Helle Dreisig, til Randers Amtsavis.

Beboerne har fået en koncert med Johnny Reimar og middag på den kongeligt privilgerede kro, Hvidsten Kro, som ligger smukt på landevejen små 20 minutter i bus nord for Randers Kollektivhus.

- 600.000 er rigtig mange penge, og de rækker langt - også selv om vi gør, hvad vi kan for at få dem brugt. De trækker jo også renter og så videre, siger Helle Dreisig til avisen.

I sit testamente skrev den 103-årige, at hun testamenterede alt til Randers Kollektivhus, fordi hun havde fået en rigtig god behandling.

Nu nyder beboerne godt af arven og får livsglæde og indhold i hverdagen for pengene. Det mener Helle Dreisig har en gavnlig effekt på deres helbred.

- Jeg er sikker på, at tingene hænger sammen, og at det ikke kun er medicin, der gør, at de ældre får det bedre. Det betyder meget for beboerne, at de oplever noget sammen med folk, de holder af, siger hun til Randers Amtsavis.