Venstre-profil: Enlig mor med tre børn kan godt leve for 12.800

Der er igen kritik af det nye kontanthjælpsloft. Men Venstres Hans Andersen fastholder, at det er en god ide.
Hans Andersens står her mellem Joachim B. Olsen og Jørgen Neergaard Larsen, da de præsenterede den nye blå kontanthjælps-aftale. Til venstre står DF's Bent Bøgsted.
Hans Andersens står her mellem Joachim B. Olsen og Jørgen Neergaard Larsen, da de præsenterede den nye blå kontanthjælps-aftale. Til venstre står DF's Bent Bøgsted. Foto: SCANPIX arkiv

Massiv kritik fra flere organisationer får ikke regeringen til at ændre på planerne om at gennemføre det såkaldte kontanthjælpsloft.

Som Avisen.dk i sidste uge kunne fortælle - og som TV2 News i dag sætter fokus på - så advarer blandt andre organisationen BL - Danmarks Almene Boliger mod kontanthjælps-ændringerne, fordi de ifølge organisationen risikerer at presse enlige kontanthjælpsmodtagere med børn meget hårdt på økonomien.

De enlige forældre risikerer ligefrem at havne på gaden, lyder advarslen fra boligorganisationen, der især er kritisk over, at man med lovændringerne vil beskære den boligstøtte, folk på kontanthjælp kan få, når de bor i lejebolig (se boxen nederst i artiklen).

Men det får ikke Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen til at ryste på hånden. Til tv.2.dk siger han i dag, at han medgiver, det kræver en "hård prioritering" at være på kontanthjælp. Men det er en midlertidig løsning, og ikke noget, man skal være på i lang tid.

- Min vurdering er, at er man ledig med tre børn, så har man efter skat og betalte boligudgifter omkring 12.800 kroner, og det mener jeg sådan set er et rimeligt rådighedsbeløb, når man også skal sikre, at det kan betale sig at tage et job også til en relativt lav løn, siger Hans Andersen (V) ifølge tv2.dk

Hans Andersen mener, at kontanthjælpsloftet vil motivere flere til at komme i job. Derfor vil det gavne og ikke skade børn af enlige.

- Ved at gennemføre kontanthjælpsloftet øger vi genvinsten ved at tage et job til omkring 18.000 kroner om måneder, så har man en mærkbar gevinst, og det vil betyde, at flere skifter kontanthjælpen ud med et arbejde, siger Hans Andersen ifølge tv2.dk.

Også organisationen Børns Vilkår udtrykker i dag bekymring over det nye kontanthjælpsloft, som organisationen frygter kan få store konsekvenser for ikke mindst børnene af de enlige forsøgere, der eventuelt berøres.

Ifølge Beskæftigelsesministeriets egne tal vil kontanthjælpsloftet for enlige med to børn eller flere i fremtiden ligge på 15.674 kroner om måneden.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.