Tæt på Annette Heick: Fra dansktop til darling

Hendes mand har brækket nakken og lige nu er fremtiden usikker for parret, men det er tydeligt, at trods de mange hug Annette nu og da får via sit arbejde som blandt andet klummeskribent, så bakker Danmark hende op.
Annette Heick er en af Danmarks mest alsidige kunstnere. Hun kan synge, optræde, lave TV, er debattør, journalist og brevkasseredaktør.
Annette Heick er en af Danmarks mest alsidige kunstnere. Hun kan synge, optræde, lave TV, er debattør, journalist og brevkasseredaktør. Polfoto (arkiv)

Det er ikke mange dage siden vi kunne læse, hvordan Annette Heicks ægtemand Jesper Volmer, der er køkkenchef hos dronning Margrethe, har brækket nakken på en ferierejse til Thailand. Siden er han kommet til Danmark, og Annette Heick fortæller til Billed Bladet, at han er indlagt på Rigshospitalet:

- Det går stadig fremad, men altså … Vi taler jo nok måneder, før vi får ham rigtigt hjem, fortæller Anette Heick til ugebladet.

LÆS OGSÅ: X-factor dommer om sin store kærlighed: jeg var helt solgt

Det er virkelig hård kost for den lille familie, men her midt i kampen er der også en lille positiv ting at spore. Annette Heick har fået en utrolig opbakning og søde ord med på vejen fra et utal af danskere, der støtter og holder af hende.

Hun er nemlig vokset sig til at blive en ægte dansk darling, der sagtens kan stå mål med de elskelige forældre Keld og Hilda Heick, og sådan har det ikke altid været. Annette har kæmpet for det.

Har mange talenter

Annette Heick er en af Danmarks mest alsidige kunstnere. Hun kan synge, optræde, lave TV, er debattør, journalist, brevkasseredaktør og ja, hvor end Annette er, så er der gang i noget.

LÆS OGSÅ: Vil du have hud, der skinner af sundhed?

Hun har altid bevæget sig en i genre, som har ramt rigtig mange danskere. Og de har enten kunne lide, hvad de så, eller også har de ikke, og det har de også gerne fortalt Annette Heick.

Musikalsk har Annette Heick lavet lidt af hvert. Hun sang i 1988 med på sangen ”Du skælder mig hele tiden ud” sammen med Tommy Seebach, og den må siges at være blevet et hit. Hun har også fleres gange deltages i Dansk Melodi Grand Prix, men ingen af de sange er gået over i huskebogen som ”klassikere”.

Skæld ud undervejs

Annette Heick stiller gerne op til TV og andre underholdende ting, men det kan også blive for meget. Efter sin medvirken i Vild med dans, fik Annette Heick et chok over det store mediepres, der opstod i kølvandet, har hun siden fortalt til magasinet IN.

Dét og meget store forventninger til sig selv fik i en periode Annette til at ramme en mur, hvor humøret ikke var i top. Heldigvis hjalp en psykolog Annette videre.

LÆS OGSÅ: Sådan kickstarter du din nye karriere

Nedturen har ikke fået Annette Heick til at droppe sig selv og de ting, hun kan. Og hun er ikke en kvinde, der holder sin mund for husfreds skyld, og det er muligvis en af grundene til, hun gør sig så fint som klummeskribent på B.T.

Her vender hun gerne og ofte emner, der kan gøre selv den gladeste dansker rasende. For ikke så længe siden var det brugen af ordet ”neger”, der i den grad satte de danske sind i kog, og det fik Annette nogle tæsk for.

Fra succes til succes

Heldigvis får Annette også meget ros for de ting, hun arbejder med. De seneste mange år har tingene taget fart for Annette Heick, og især i sine optrædener i musicals har hun foldet sig flot ud.

Rollen som Glinda i musicalen Wicked på Det Ny Teater fik Annette Heick meget stor ros for, og hun har også succesfuldt været med i ”Elsk mig i nat”. På TV får Annette stadig værtsroller, og hun laver også gerne sine egne ting på scenen, som hun eksempelvis har gjort med sin far i showet: ”2 x Heick – nu stopper du, far!”

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du tættere på en rund numse

Hvad bliver det næste? Det er allerede i gang. Annette Heick skal fra 20. marts spille blomsterpigen Eliza i "My fair lady" på Aarhus Teater, og hun har allerede travlt med prøverne. Og det er godt for hende her i den svære tid, fortæller hun til stiften.dk.

Lidt skæld ud vil den åbenmundede journalist og sanger nok altid få, men når alt kommer til alt og familien har brug for støtte, så står danskerne i kø for at vise deres sympati.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.