Sosu-Christina hader fordomme: "Jeg er dygtig til mit job, og jeg går op i at være det"

Christina Büttcher Juel Andersen er træt af holdningen om, at social- og sundhedsassistenter bare er personer, der ikke kunne blive sygeplejersker.
"Fru Jensen, som jeg skulle hjælpe med at få støttestrømper på, spurgte mig, om jeg var studerende. Da jeg svarede, at jeg er uddannet social- og sundhedsassistent, sagde hun, "jamen du skal da læse videre til sygeplejerske"
"Fru Jensen, som jeg skulle hjælpe med at få støttestrømper på, spurgte mig, om jeg var studerende. Da jeg svarede, at jeg er uddannet social- og sundhedsassistent, sagde hun, "jamen du skal da læse videre til sygeplejerske" Foto: Privat

"Jeg er bare".

Det er en sætning, Christina Büttcher Juel Andersen kender alt for godt, når hun skal fortælle andre, hvad hun arbejder med.

Christina er social- og sundhedsassistent og vant til at være sundhedssektorens sorte får. Det skriver hun i et debatindlæg i Politiken.

Her fortæller hun, hvordan hun ikke er den eneste, der kender den sætning.

"Måske fordi vi et eller andet sted er endt med at give kritikerne lidt ret, når de siger, at vi kun er blevet social- og sundhedsassistenter, fordi vi ikke kunne blive rigtige sygeplejersker," skriver hun.

Fordommen møder hun mange steder i samfundet - også blandt de borgere, hun passer.

"Fru Jensen, som jeg skulle hjælpe med at få støttestrømper på, spurgte mig, om jeg var studerende. Da jeg svarede, at jeg er uddannet social- og sundhedsassistent, sagde hun, "jamen du skal da læse videre til sygeplejerske". Hun sagde videre, at hvis man ville frem i livet, så var en uddannelse til social- og sundhedsassistent ikke nok."

For Christina er det vigtigt at bryde den fordom. Og hun understreger, at hun selv tog et aktivt valg om at uddanne sig til social- og sundhedsassistent og arbejde inden for det erhverv.

"Jeg er dygtig til mit job, og jeg går op i at være det," skriver hun i debatindlægget i Politiken.

Flere kendte har da også forsøgt at gøre deres til at bakke op om social- og sundhedsassistenterne på det seneste. Blandt dem er Lotte Heise, der efter moderens blodprop har stiftet bekendtskab med flere i erhvervet.

- De er dygtige, og de gør deres arbejde godt, lød det blandt andet fra Lotte Heise på årets Folkemøde på Bornholm.

Her pointerede hun også, at social- og sundhedsassistenterne fortjener langt mere i løn.

- Hvordan kan det være, at et arbejde, der er så vigtigt, har så lav en løn? Det er fandeme for ringe, sagde hun.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.