Samuelsen: Prisen på en kontanthjælpsmodtagers arbejdskraft er for høj

LA-formand Anders Samuelsen afviser, at virksomheder har ansvaret for at få folk i arbejde.

Sådan siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl i et interview med Avisen.dk om kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen, der om kort tid rammer tusindvis af arbejdsløse danskere på pengepungen.

Men hos Liberal Alliance ser partiformand Anders Samuelsen ingen grund til at skubbe ansvaret over på virksomhederne. I stedet handler det om at række virksomhederne en hjælpende hånd ved at forbedre rammevilkårene og sænke skatten på arbejde.

- Fordi vi har så høj en skat, kan det bedre betale sig for virksomhederne at installere en østarbejder i Danmark eller flytte arbejdspladserne ud af landet, end at ansætte en kontanthjælpsmodtager. Hvorfor er der ikke nogen, der stiller spørgsmålstegn ved, hvor smart det er, spørger Samuelsen.

Når virksomhederne ikke ansætter kontanthjælpsmodtagerne, skyldes det ifølge Anders Samuelsen, at de ganske enkelt ikke er deres løn værd.

- Prisen på deres arbejdskraft er for høj på grund af den skat, de skal betale. Hvis de ikke skulle betale så meget i skat, kunne vi dæmpe lønudviklingen, og så har de meget bedre mulighed for at være konkurrencedygtige, siger han.

Det er socialpolitik for mig

Anders Samuelsen anerkender, at der kan være familier, som bliver ramt økonomisk hårdt af kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen. Men så skal der være et sikkerhedsnet, som samler dem op.

Svaret må ikke være at fortsætte som hidtil, hvor alt for mange ledige ikke har nogen reel gevinst ved at tage et arbejde.

- Vi skal stoppe med at diskutere socialpolitik som en konkurrence om, hvem der giver flest penge til de ledige. Vi skal i stedet diskutere socialpolitik som rammerne for, hvordan vedkommende kan være sin løn værd, så der er en virksomhed, der efterspørger hans arbejdskraft, og han kan blive uafhængig af staten. Det er socialpolitik for mig, siger Samuelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.